Disney maakt vervolg op live action ‘Mulan’

De live action-remake van Mulan had normaal gezien al sinds maart in de bioscopen moeten draaien, maar de film is wegens de coronacrisis uitgesteld naar een latere datum. En nu blijkt dat er al plannen worden gemaakt voor een vervolg.

De nieuwe releasedatum van de live action-film Mulan staat gepland op 24 juli 2020. Ondertussen liet entertainmentwebsite Full Circle Cinema weten dat er al volop wordt gewerkt aan een vervolg van de film. Disney zou zo veel vertrouwen hebben in de eerste release dat ze alvast toestemming hebben gegeven voor een vervolg.

Mulan

De film is gebaseerd op het gelijknamig sprookje van Disney uit 1998. Het verhaal gaat over Mulan, dochter van de oude oorlogsveteraan Fa Zhou. Mulan doet zich voor als een man om zo in het Chinese leger te gaan om te vechten tegen een invasie van de Hunnen. Dat doet ze om de plaats van haar vader in te nemen, die een nieuwe legerdienst waarschijnlijk niet zou overleven.

De film werd geregisseerd door Niki Caro, maar het is nog onduidelijk of zij het vervolg ook zal regisseren. Wel zouden volgens Full Circle Cinema dezelfde producers terugkeren voor Mulan 2.

Release

Over wat de tweede film zal gaan, is moeilijk te voorspellen omdat de eerste film nog uitgebracht moet worden. En ondanks dat Mulan wel gebaseerd is op het sprookje, blijken er toch heel wat verschillen te zijn met het originele verhaal.

Wanneer we Mulan 2 in de zalen kunnen zien, is ook nog niet bekend. Hopelijk geeft Disney hier snel meer details over vrij!

Meer
Lees meer...