‘Mulan’, ‘Black Widow’ en heel wat andere Disney-films krijgen nieuwe releasedatum

Disney heeft zijn volledige releaseschema van het komende jaar en verder door elkaar geschud. Het coronavirus dwingt hen ertoe om de release van langverwachte films zoals Mulan en Black Widow uit te stellen. Daardoor schuiven heel wat andere films op.

Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, zijn cinema’s in grote delen van de wereld gesloten. Ondanks goede initiatieven om films thuis te kunnen bekijken (zoals Cinetree en deze samenwerking), beslissen grote filmstudio’s daarom massaal om hun nieuwe releases uit te stellen. Eerder kwam Sony al met het nieuws dat al hun grote films zijn uitgesteld tot 2021 en nu heeft Disney ook zijn nieuwe planning bekend gemaakt.

Mulan, Jungle Cruise, …

Dat Mulan ging uitgesteld worden, was al langer bekend. De live action-film ging normaal deze week in de cinema te zien zijn. Mulan kreeg daarom een nieuwe releasedatum: 24 juli 2020. Die datum was normaal voorzien voor Jungle Cruise, met Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Emily Blunt. Die film schuift daarom een jaar door naar 30 juli 2021.

Artemis Fowl, dat gepland stond op 29 mei, zal niet in de cinema verschijnen, maar komt direct naar Disney+. Een releasedatum is er wel nog niet. The French Dispatch van Wes Anderson verplaatst van 24 juli naar 16 oktober 2020. Free Guy, met Ryan Reynolds en Taika Waititi, wordt dan weer van 3 juli uitgesteld tot 11 december 2020. Op de nieuwe Indiana Jones-film moeten we ook een jaar langer wachten, tot 30 juli 2021.

Black Widow en andere Marvel-films

Black Widow wordt ook uitgesteld en ziet zijn releasedatum verschuiven van 11 mei naar 6 november 2020. The Eternals, dat in dat weekend gepland stond, schuift dan weer door naar 12 februari 2021. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ook een nieuwe datum moet krijgen: 7 mei 2021.

Ook deze datum was eigenlijk al gereserveerd, namelijk voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Die mogen we volgens de nieuwe planning verwachten op 5 november 2021. Daardoor moet op zijn beurt Thor: Love and Thunder opschuiven naar 28 februari 2022.

Niet uitgesteld

Gelukkig is niet iedere film geraakt door de coronacrisis. Captain Marvel 2 wordt zelfs twee weken vervroegd naar 8 juli 2022. Black Panther 2 behoudt dan weer zijn releasedatum van 8 juli 2022.

De Pixar-film Soul staat nog steeds gepland op 19 juni 2020, terwijl West Side Story (Steven Spielberg) en The Last Duel (Ridley Scott) op de planning blijven staan voor het einde van het jaar. Zij worden respectivelijk verwacht op 18 en 25 december 2020.

Nog geen nieuwe datum

Voor meerdere andere films is er nog geen nieuwe releasedatum bekend gemaakt. Het gaat hierbij onder andere om The Woman in the Window, The Personal History of David Copperfield, Antlers en het vervloekte The New Mutants.

Meer
Lees meer...