We kunnen niet meer naar de cinema, maar we kunnen de cinema wel onze living binnen halen

We vertellen – hopelijk – niets nieuws meer als we melden dat de bioscopen gesloten zijn en dat minstens nog enkele weken zullen blijven. Ondertussen stond er wel op elke woensdag een nieuw filmaanbod ingepland. Omdat die films nu de zalen niet kunnen in komen voorzien verschillende distributeurs een video-on-demand aanbod: de nieuwe films tegen betaling bij ons thuis dus.

Dit digitaal initiatief geldt voor films die in de bisocoop nog te zien waren de dag van de sluiting van de zalen en zal duren zolang de zalen gesloten blijven. Deze regeling zal dus op de Video On Demand-platformen aanwezig zijn tegen een bioscoopprijs van 7,99 EUR per film.

Belgische zelfstandige filmdistributeurs en -producenten zoals Cinéart, Cinemien, Imagine, Lumière, O’Brother en September hebben daartoe een akkoord gesloten met platformen als Proximus Pickx VOD (voor klanten van Proximus), Dalton.be (die het programma van Cinema ZED aanbieden), Lumièrefilms.be en Universcine.be. Er wordt verwacht dat nog andere distributeurs in de komende dagen nog in deze groep zullen meestappen.

Welke films?

Het gaat om films die op het moment van aankondiging van sluiting in de zalen spelen en de films die net daarna zijn gekomen. Het is vanaf vrijdag 20 maart (bij Lumière en Dalton nu al) dat de eerste films beschikbaar zullen zijn. De lijst zal heel regelmatig worden aangevuld met nieuwigheden in de komende dagen en weken.

Van zodra de zalen weer open mogen, wordt dit uitzonderlijke aanbod stopgezet om opnieuw plaats te laten aan het grotere scherm.

Meer
Lees meer...