Sony Pictures stelt al zijn grote releases uit tot 2021

Het wordt meer en meer duidelijk dat 2020 een erg rustig filmjaar zal worden. Sommigen zagen in de coronacrisis een kans om de grote filmstudio’s en de streamingservices dichter bij elkaar te brengen, maar de grote studio’s zelf willen daar niet van weten, dat bewijzen hun beslissingen. Zo heeft Sony Pictures bijvoorbeeld nu de opmerkelijke beslissing genomen om al hun potentiële blockbusters voor het jaar 2020 op te schuiven naar 2021.

Het gaat concreet om Morbius, een film met Jared Leto in de hoofdrol die zich afspeelt in het universum van Spider-Man. Michael Morbius is een chemicus die na een mislukt experiment verandert in een Dracula-achtige superslechterik. De nieuwe releasedatum voor deze film is nu 19 maart 2021.

Dat heeft ook gevolgen voor Spider-Man zelf. De opvolger van Spider-Man: Far From Home zou in oktober 2021 hebben moeten uitkomen, maar heeft nu geen concrete releasedatum meer. Allicht wordt die opgeschoven naar 2022.

Greyhound, de oorlogsfilm van Tom Hanks, zou in juni verschijnen en is voorlopig van de releasekalender verdwenen. Peter Rabbit 2 verschuift van augustus 2020 naar januari 2021. Ghostbusters: Afterlife maakt dan weer een sprong van de eerste helft van juli 2020 naar maart 2021. En tot slot is ook Uncharted verschoven, een gameverfilming rond de schattenjager Nathan Drake, een rol van Spider-Man Tom Holland. Die film krijgt nu een release in oktober 2021.

Andere verschuivingen

De grote verschuivingen tonen aan dat Sony Pictures nog maar weinig vertrouwen heeft in het filmjaar 2020. Andere studio’s hopen vooralsnog om tegen het eind van de zomer de draad weer te kunnen oppikken. Warner Bros. bijvoorbeeld heeft Wonder Woman 1984 slechts twee maanden opgeschoven, van juni naar augustus en Bond-film No Time To Die staat nu ingepland voor november. Disney heeft Mulan nog geen nieuwe releasedatum gegeven. De toekomst zal uitwijzen of er meer verschuivingen nodig zullen zijn.

Meer
Lees meer...