Left Right
scrollTop top

Cinetree biedt gratis filmselectie aan tijdens lockdown


Cinetree
© Cinetree

We zitten nu al een paar dagen noodgedwongen thuis opgesloten door het coronavirus. Wellicht loop je stilaan de muren op of voel je je meer dan ooit eenzaam. Om deze coronatijden wat aangenamer te maken, heeft het Nederlandse filmhuis Cinetree een leuke oplossing verzonnen.

Misschien heb je ondertussen al je programma’s op je tv-decoder bekeken, is je lijstje van series en films op Netflix ook al leeg en ben je het beu om buiten te gaan wandelen. Dan moet je zeker eens Cinetree uitproberen. Met als slogan ‘Filmhuis voor thuis’, kan onze huidige situatie niet toepasselijker zijn.

Gratis filmselectie

Wat moet je doen om deze gratis films te bekijken? Heel eenvoudig, je gaat naar deze website en daar klik je op ‘Kijk nu’. Nadat je de code ‘samenthuis’ hebt ingevuld, moet je enkel nog een account aanmaken. Geen zorgen, hier zijn helemaal geen kosten aan verbonden. En voilà, klaar is Kees!

De filmselectie bestaat uit een aantal oudere films, maar ook een paar recente. De focus bij het gratis filmaanbod ligt op hoopvolle films. Op Instagram vertelde Cinetree het volgende over z’n actie: “Samen met het team willen wij heel graag iets doen voor alle thuisblijvers. Toen wij aan het brainstormen waren over wat wij kunnen betekenen, kwam één van onze teamleden met het idee om Cinetree gratis aan te bieden. Een spannende keuze omdat we maar een klein bedrijf zijn, maar wel ééntje met een missie.”

Cinetree

Gedurende de hele quarantaineperiode, namelijk tot en met 6 april, kan iedereen dus gratis genieten van internationale en nationale films. Cinetree liet ook weten dat z’n programmering volledig is omgegooid. Daarbij gaat het filmplatform meer hoopvolle titels toevoegen, zoals La vita è Bella en binnenkort ook Hachi en Finding Neverland.

Cinetree is opgericht door de Nederlandse actrice Hanna Verboom. Samen met experts uit de filmwereld deelt Cinetree maandelijks een selectie films en documentaires. De Nederlandse streamingdienst kiest hierbij uit films met belangrijke thema’s, die een maatschappelijke relevantie hebben en waarbij het verhaal je als kijker raakt. Bovendien produceert het online platform ook zelf kortfilms en documentaires met jonge filmmakers uit Nederland.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810