Left Right
scrollTop top

Disney knipt kus-scène uit live action-versie van ‘Mulan’ voor China


Mulan China Kus Disney
© Disney Mulan

Mulan is niet de eerste klassieker van Disney die een live action-remake krijgt. Maar ’t is misschien wel de meest besproken film die Disney aankondigde. In China bijvoorbeeld, zijn ze niet helemaal akkoord met hoe de film eruit ziet, ook al zijn er al heel wat veranderingen doorgevoerd.

Nog een klein maandje moeten we wachten vooraleer we de live action-versie van de Disneyklassieker Mulan in de bioscoop kunnen bekijken. De laatste puntjes worden op de i gezet, en daar hoort ook een screening van de film bij.

Problemen in China

In China werd Mulan niet helemaal onthaald zoals de makers hadden verwacht. Op de originele film uit 1998 was er namelijk heel wat kritiek gekomen. De film was volgens de Chinezen respectloos tegenover de mythe waarop de film gebaseerd is en de Chinese cultuur in het algemeen.

Zo was er al héél snel nieuws over de casting van Mulan. De Chinees-Amerikaanse actrice Liu Yifei zou in de huid van Mulan kruipen, tot grote vreugde van de Chinezen. Fans van over de hele wereld gingen daarmee akkoord.

Al grote veranderingen

Zaken waar de grootste horde fans niet mee akkoord gingen, waren er ook. En ze waren (naar onze bescheiden mening) te talrijk. Zo raakte bekend dat Li Shang, de love interest van Mulan niet in de live action-versie van de film te zien zou zijn. Ook het draakje Mushu zou ontbreken.

Bovendien wordt de nieuwe Mulan geen musical. Nummers zoals I’ll Make A Man Out Of You zullen we dus niet kunnen meebrullen. Maar de nummers zullen wel verwerkt worden in de instrumentale muziek onder de film, dat bleek uit de trailers.

“De kus”

Maar in China waren ze nog niet helemaal tevreden met de nieuwe versie van Mulan. In die versie heeft het hoofdpersonage een andere love interest, Chen Hongui. In de versie van Mulan die in China gescreend werd, kussen die twee elkaar. En daar gaan de Chinezen niet mee akkoord.

Disney wil zó graag dat de film daar in de smaak valt, dat de kritiek gehoord werd. Het resultaat? De kus werd uit de film geknipt.

Mulan verschijnt op 25 maart in de bioscoop!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…