Netflix lanceert nieuwe serie ‘Social Distancing’ van makers van ‘Orange Is the New Black’

Netflix lanceert binnenkort de nieuwe serie Social Distancing en staat in het teken van, hoe kan het ook anders, social distancing. De serie is gemaakt door hetzelfde team die ook Orange Is the New Black heeft geproduceerd. Zo schrijft The Verge.

De serie zal op afstand geschreven, geproduceerd en geregisseerd worden. De cast speelt en filmt zichzelf in hun eigen huizen.

Anthologiereeks

“Het is onze taak als verhalenverteller om de realiteit waarin we nu leven te weerspiegelen. We zijn gepassioneerd in het feit dat we toch een connectie hebben terwijl we allemaal op afstand blijven. Met de serie willen we unieke, diepe en menselijke verhalen horen die de huidige situatie weergeeft”, zegt Netflix via Twitter.

Social Distancing wordt een anthologiereeks. Dat betekent dat er elke aflevering een ander verhaal komt en nieuwe personages meespelen. Bij de aankondiging werd weinig praktische informatie gegeven. Zo is de mogelijke cast of releasedatum nog niet bekend.

Er is wereldwijd grote belangstelling voor pandemisch entertainment sinds de uitbraak van het coronavirus een globaal probleem werd. Dat blijkt ook uit de kijkcijfers van de nieuwe Netflix-serie, Coronavirus, Explained, die sinds zijn lancering, afgelopen zondag, meteen in de top tien meest bekeken films of series van België opdook. Verder won de film Contagion de voorbije weken ook aan populariteit. De film gaat over de razendsnelle verspreiding van een dodelijk virus.

Gevoel van verbondenheid

Jenji Kohan, de bedenker van Orange Is the New Black
(bron: ISOPIX)

Jenji Kohan, de bedenker van Orange Is the New Black, kende een groot succes met de serie en heeft een deal met Netflix.

“De ervaring van social distancing is momenteel universeel, maar geen enkel verhaal is hetzelfde. Door een brede waaier aan verhalen en momenten willen we unieke beelden vastleggen. Ten slotte hopen we dat Social Distancing de mensen toch een gevoel van verbondenheid geeft”, zei Jenji Kohan.

Orange Is the New Black, of kortweg OITNB, is een komedie- en dramaserie die in 2013 op Netflix verscheen. De serie is gebaseerd op de autobiografie Orange Is the New Black door Piper Kerman.

Meer
Lees meer...