Left Right
scrollTop top

Netflix-serie ‘Coronavirus, Explained’ legt uit hoe de vork in de steel zit


vox en netflix sloten de handen in elkaar voor een serie
© YOUTUBE

Sinds afgelopen zondag kan je op Netflix kijken naar de docuserie Coronavirus, Explained. Een serie over het virus dat een groot deel van de wereld in de greep houdt. In de documentairereeks wordt de coronapandemie onderzocht.

In Wuhan duikt eind 2019 een nieuwe besmettelijke ziekte op. De ziekte krijgt de naam Covid-19 en wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het virus verspreidt zich razendsnel. Sinds 11 maart 2020 is er officieel sprake van een wereldwijde pandemie.

Antwoord op veel vragen

Netflix en Vox Media sloten de handen in elkaar voor deze docuserie. Daarmee willen ze een antwoord geven op de vele vragen over het coronavirus waar de mensen mee zitten. Hoewel de serie zich op de huidige wereldwijde pandemie, begonnen de opnames wel voor de benarde situatie waarin we ons nu bevinden.

Coronavirus, Explained bestaat uit twee seizoenen en is een spin-off van de eerdere Vox-series Sex, Explained en The Mind, Explained. Beide series zijn ook te zien op Netflix.

In de serie krijg je een goed overzicht van de pandemie van het coronavirus. Van de herkomst tot de huidige situatie. Ook worden termen zoals ‘groepsimmuniteit‘ en ‘social distancing’ verder uitgelegd.

De interviews voor de serie zijn een jaar geleden al opgenomen, maanden voor de eerste signalen van Covid-19. Dat komt omdat Vox al bezig was met een reeks over pandemieën. Bovendien was de wetenschappelijke gemeenschap vragende partij voor zo’n docureeks. Onder meer Bill Gates wordt in de serie geïnterviewd.

“Blijf in uw kot”

Sinds 13 maart is België in lockdown en wordt iedereen gevraagd om zoveel mogen in zijn kot te blijven. Alleen noodzakelijke verplaatsingen zijn nog toegestaan. Wie zich niet houdt aan de regels maakt zich strafbaar en riskeert een boete.

In België stierven al meer dan 7.300 mensen aan het coronavirus. Al meer dan 47.300 personen raakten besmet. Gelukkig mochten ook al bijna 11.000 patiënten het ziekenhuis verlaten omdat ze genazen van het virus.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…