Netflix komt op 6 mei met ‘Becoming’: documentaire over Michelle Obama

Netflix heeft een verrassing voor alle fans van voormalig first lady Michelle Obama. De documentaire over haar boektournee verschijnt namelijk op 6 mei op het streamingplatform. Becoming is een “intieme” kijk op het leven van Michelle Obama.

We zitten ondertussen al zodanig lang “in ons kot” dat we ons met ongeveer alles dat op Netflix verschijnt, kunnen bezighouden. De halve wereld is helemaal in de ban van de Tiger King, die enorm van z’n tijgers houdt, maar net iets minder fan is van “that b*tchCarole Baskin.

Becoming

Maar soms verschijnt er ook iets dat écht de moeite waard is. En één van die voorbeelden kondigde Netflix net uit het niets aan. Becoming, de documentaire over voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama, verschijnt op 6 mei. Verrassing!

De documentaire draagt dezelfde titel als de biografie die Michella Obama eind 2018 uitbracht. En da’s ook logisch, want documentairemaakster Nadia Hallgren volgde de vorige first lady/bestsellerauteur tijdens haar boektournee in 34 steden.

“Een zeldzaam talent”

Het is niet de eerste keer dat het werk van Hallgren op Netflix verschijnt. After Maria, haar korte docu die drie Puerto Ricaanse vrouwen en hun families volgt na de doortocht van orkaan Maria, zorgt ervoor dat je gelukkig wordt om in het regenachtige België te wonen.

“Ze is een zeldzaam talent”, liet Michelle Obama weten in een statement. “Ze is iemand wiens intelligentie en medeleven voor anderen duidelijk wordt in elk shot dat ze maakt.” Wat ze vooral indrukwekkend vindt aan Nadia Hallgren? “Ze begrijpt het belang van gemeenschap, de kracht van gemeenschap, en haar werkt beeldt dat op een magische manier af.”

Intieme kijk

Becoming is een “intieme” kijk op het leven van Michelle Obama geworden. De voormalige first lady wordt namelijk nog altijd geflankeerd door de Secret Service. Om een beeld te krijgen op haar leven, moest Nadia Hallgren dus héél dichtbij komen.

Die bijna ontbrekende afstand zorgde ervoor dat de twee vrouwen een hechte relatie konden opbouwen. En die was ook nodig voor de documentaire. “Ik wilde een film maken over wat ze nu meemaakt”, vertelde Hallgren. “Over de manier waarop ze terugkijkt op haar hele leven, en niet alleen haar jaren in het Witte Huis.”

De Obama’s en Netflix

Het is niet de eerste keer dat de Obama’s samenwerken met Netflix. In de zomer van 2019 verscheen de eerste documentaire die Barack en Michelle Obama mee produceerden: American Factory. En onlangs verscheen ook Crip Camp, een docu die toont hoe we omgaan met mensen die “anders” zijn.

Meer
Lees meer...