Left Right
scrollTop top

Disney stelt release ‘Mulan’ voor onbepaalde tijd uit, ook nieuwe ‘Avatar’- en ‘Star Wars’-films verschijnen jaar later


Disney Releases Mulan Avatar Star Wars
© Disney

De coronapandemie is nog helemaal niet op z’n eind. En dat heeft ook gevolgen voor de filmindustrie. Disney heeft bekendgemaakt dat de releases van alle geplande films uitgesteld worden, naar een bekende of voorlopig nog onbekende datum. Het gaat onder andere om de live action-versie van Mulan en de aankomende Avatar– en Star Wars-films.

De release van de live action-versie van Mulan is al verschillende keren opgeschoven. De remake van de Disneyklassieker zou normaal al in maart in première gaan, maar door de coronacrisis werd die datum naar juli, augustus en uiteindelijk zelfs voor onbepaalde tijd uitgesteld.

“Releaseplannen op pauze”

“De voorbije maanden is het duidelijk geworden dat niets vaststaat over de manier waarop we films releasen tijdens deze globale gezondheidscrisis”, klonk het bij Disney. “En vandaag betekent dat dat we de releaseplannen voor Mulan op pauze moeten zetten, terwijl we proberen in te schatten hoe we die film het veiligst op de wereld loslaten.”

Avatar 2

Ook op het vervolg op Avatar zullen we nog wat langer geduld moeten hebben. Een jaar, om precies te zijn. De eerste van vier vervolgfilms op James Camerons meesterwerk uit 2009 zou normaal in december volgend jaar verschijnen.

Nu staat de tweede Avatar-film (opnieuw van de hand van Cameron) gepland om te releasen in december 2022. De derde film verschijnt dan in december 2024, de vierde in december 2026 en de vijfde in december 2028.

Cameron schreef een brief aan de Avatar-fans, om het nieuws bekend te maken. “Niemand is teleurgestelder over deze vertraging dan ik”, schreef ie. “Maar ik ben ondersteund door een fantastische prestatie van onze cast, en het buitengewone werk dat Weta Digital aan het verrichten is om de wereld van Pandora en de andere personages tot leven te brengen.”

Star Wars

Disney komt binnenkort ook met drie nieuwe Star Wars-films. Al is “binnenkort” wel relatief. De eerste van de drie films (die voorlopig nog geen titel hebben) stond normaal gepland om in première te gaan in december 2022.

Door de coronacrisis wordt dat december 2023. En daardoor verschijnen de andere geplande films ook een jaartje later, in december 2025 en 2027.

Meer uitstel bij Disney

Daarnaast heeft Disney ook beslist om de release van The French Dispatch van Wes Anderson uit te stellen. Die stond normaal gepland op 16 oktober dit jaar, maar wanneer de film effectief zal verschijnen is nog niet bekend.

Ook The Last Duel krijgt een nieuwe releasedatum. Het historische drama met Ben Affleck, Matt Damon, Jodie Comer en Adam Driver zou normaal komende kerstperiode verschijnen, maar is nu uitgesteld tot oktober volgend jaar.

Bovendien schuiven ook de releases van The Personal History of David Copperfield (met Dev Patel) en Death on the Nile met twee weken op, naar respectievelijk 28 augustus 2020 en 23 oktober 2020. Als laatste stelt Disney ook de release van horrorfilm Antlers uit van afgelopen april naar februari volgend jaar.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.677.742
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141