Ben Affleck vertelt echte reden waarom hij stopte als Batman

In een openhartig interview met The New York Times legt Ben Affleck uit waarom hij stopte met zijn rol als Batman. Normaal ging de acteur de film regisseren en meespelen, maar in 2017 besliste hij om uit het project te stappen. Affleck geeft nu toe dat zijn alcoholverslaving de oorzaak was.

Na zijn rol als Batman in Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad en Justice League zat er een solo Batman-film aan te komen. Toch stapte de acteur na Justice League eruit omdat hij vond dat zijn bijdrage werd ondermijnd. Voor velen kwam dit niet onverwacht. Geruchten gingen de ronde dat Affleck zijn rol nooit echt met plezier vertolkte. Tijdens de promotour van Batman v Superman viel de sombere houding van de acteur op. Met als gevolg dat er een meme ‘Sad Affleck’ viraal ging op het internet.

Drankverslaving

Gif Batman
Giphy

Zijn strijd met de nuchterheid had ook effect op zijn werk. Daardoor besliste Affleck om zijn solo-rol als Batman aan zich voorbij te laten gaan. “Ik dronk voor een lange tijd relatief normaal”, verklaart de acteur in het interview. “Maar toen mijn huwelijk uit elkaar viel, begon ik alsmaar meer te drinken. Dat was in 2015 of 2016. Mijn drinken creëerde dan natuurlijk nog meer relatieproblemen.”

Ben Affleck liet in 2017 het schrijven en regisseren van The Batman-film over aan Matt Reeves. Toen de acteur zijn script voor de superheldenfilm toonde aan een vriend waarschuwde die hem. Affleck kreeg te horen dat het script wel goed is, maar dat hij zichzelf gaat dooddrinken als hij weer doormaakt wat hij net heeft meegemaakt. Dat was waarschijnlijk een pijnlijke maar broodnodige wake-upcall voor de acteur.

Scheiding

Zijn huwelijk met Jennifer Garner, met wie hij drie kinderen heeft, eindigde in 2018. Die scheiding liep gelijk met zijn rol als Batman en de bijhorende filmplannen. In het interview vertelde hij oprecht over zijn scheiding. Zo voelt de acteur zich nog steeds schuldig, maar schaamt hij zich langer. “De grootste spijt van mijn leven is deze scheiding”, geeft hij toe.

Binnenkort is Ben Affleck te zien in The Way Back, een aangrijpend sportdrama. Affleck speelt een basketbalcoach in een middelbare school die persoonlijke problemen heeft. Zo worstelt hij met alcoholisme en staat zijn huwelijk op springen. De verhaallijn ligt dus dicht bij het echte leven van de acteur.

Meer
Lees meer...