‘Avatar 2’: producer onthult eerste details

Bijna elf jaar na de eerste Avatar-film, onthult producer Jon Landau eindelijk de eerste details over het langverwachte vervolg. We komen te weten hoe het verder loopt met de hoofdpersonages uit het eerste deel. Wie de film wil zien, zal wel nog moeten wachten tot 2021.

Avatar 2 liep afgelopen maanden heel wat vertraging op door de huidige coronacrisis, maar kon enkele weken geleden terug beginnen filmen in Nieuw-Zeeland. En dat is goed nieuws, want fans wachten al meer dan tien jaar op het vervolg. En nu komen we eindelijk wat meer te weten over de focus van deel twee.

Jake & Neytiri

De allereerste film van Avatar kwam in 2009 uit en was tot 2019 de meest succesvolle film ooit. Het verhaal volgt de relatie tussen de menselijke Jake en Na’vi Neytiri. Hun relatie is zo sterk dat Jake op het einde besluit om zichzelf permanent te veranderen in een avatar. In de tweede film krijgen we eindelijk te zien hoe Jake en Neytiri naar elkaar gegroeid zijn. Eén ding is al zeker: ze hebben kinderen! En meer nog: we zullen het koppel doorheen alle sequels van Avatar zien groeien. Regisseur James Cameron heeft alvast grote plannen voor de personages in Avatar en de wereld van Pandora.

In een interview met producer Jon Landau bij Radio New Zealand onthulde hij nog enkele details: “Jake en Neytiri hebben een familie in deze film, ze worden gedwongen om hun huis te verlaten, ze gaan erop uit en verkennen de verschillende regio’s van Pandora, inclusief het doorbrengen van nogal wat tijd op het water, rond het water, in het water. Ik denk dat we met Avatar een kans hebben om mensen te laten ontsnappen naar een ongelofelijke wereld met ongelofelijke personages die ze zullen volgen, net zoals Peter Jackson dat met Lord of the Rings heeft kunnen doen, dus dat is waar we naar uitkijken.” Avatar wordt wel vaker vergeleken met de nieuwe serie van Lord of the Rings omdat ze allebei worden gefilmd in Nieuw-Zeeland en omdat de beide verhalen zich afspelen in buitengewone werelden.

https://www.instagram.com/p/CAdy0QNpwLP/

Impact coronacrisis

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moesten heel wat tv- en filmproducties even halt houden. Ook de tweede film van Avatar lag een tijd lang stil door de huidige crisis. Maar onlangs bevestigde de Nieuw-Zeelandse overheid dat de producties terug mochten starten. Nieuw-Zeeland is een heel populaire filmbestemming wegens de prachtige landschappen dat het land heeft.

Eerder dit jaar werden de releasedatums bekend gemaakt voor alle sequels van AvatarAvatar 2 op 17 december 2021, Avatar 3 in december 2023, Avatar 4 in december 2025, Avatar 5 in december 2027.

Meer
Lees meer...