De nieuwe Avatar-film zal in 3D te zien zijn, maar je zal er geen brilletje meer voor nodig hebben

De eerste Avatar-film was een enorm succes. Regisseur James Cameron kon dan ook uitpakken met adembenemende computeranimatie. En ook het vervolg zal een technisch hoogstandje worden. Dat hij in 3D zal uitkomen, is geen nieuwtje. Maar dat je er geen 3D-brilletje meer voor nodig hebt, is een absolute primeur.

James Cameron is niet alleen verantwoordelijk voor een paar van de grootste kaskrakers ooit, maar hij wordt ook gezien als een innovator. Avatar is daar misschien wel het beste voorbeeld van. De film was op vlak van CGI (computeranimatie) een echt kunstwerk en is, ondanks dat hij al acht jaar oud is, nog steeds de tweede meest winstgevende film aller tijden (net na Star Wars: The Force Awakens).

Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Al heeft Cameron er wel lang op laten wachten. Avatar 2 zou maar in 2020 in de zalen te zien zijn, maar zou wel meteen voor een primeur zorgen.

Niet meteen voor bij ons

Het productiehuis van Cameron, Lightstorm Entertainment, heeft zijn samenwerking met Christie Digital, een producent van verschillende film- en bioscoopmaterialen, verlengd, dat zegt Inquisitr. Zij gaan Cameron voorzien van een techniek waardoor de nieuwe Avatar in 3D zal te zien zijn zonder dat je daar een of andere 3D-bril voor nodig hebt. Het zou gaan om een enorm krachtige laser die aan een hoge frame rate heel zuivere en heldere beelden kan projecteren, wat het gebruik van zo’n 3D-brilletje onnodig zou maken.

Avatar 2 zou zo de eerste ‘brilvrije’ 3D-film worden. De vraag is natuurlijk in hoeverre de techniek zal worden uitgerold. Er zijn nieuwe projectoren nodig om de techniek te kunnen gebruiken, wat een forse investering vraagt van bioscopen. Of er in België een zaal zal komen die de techniek ondersteunt, valt dus te betwijfelen. Het lijkt erop dat het niet meteen iets voor bij ons zal zijn.

Meer
Lees meer...