Coronavirus: ook aantal besmettingen daalt sterk, straks nieuwe beslissing over onderwijs?

Er zijn de afgelopen 24 uur 36 nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Ook werd bij 137 mensen in ons land een besmetting met het virus vastgesteld. Daarnaast stierven sinds gisteren 36 mensen door het coronavirus. Alle trends blijven dalen.

EPA

Ook mochten 145 patiënten het ziekenhuis verlaten. Momenteel liggen nog 1.128 patiënten in de ziekenhuizen. 220 van hen liggen op de afdelingen intensieve zorg. Dat is een daling met 29 in 24 uur tijd. De afgelopen 3 dagen nam het aantal hospitalisaties af met 5 procent per dag.
Van de 36 nieuwe overlijdens vonden er 17 plaats in Vlaanderen, 16 in Wallonië en 3 in Brussel. Er was sprake van 17 overlijdens in een woonzorgcentrum en 16 in een ziekenhuis.

Uit het dagelijkse cijferrapport van het Belgisch instituut voor gezondheid Sciensano blijkt dat alle trends blijven dalen. 137 nieuwe bevestigde besmettingen is een nieuw dieptepunt. Gisteren werden nog 198 besmettingen en zaterdag bijna 300.

(Oxford: maar 50 procent kans op werkend vaccin omdat te weinig mensen besmet raken.)

Onderwijs

Gisteren kwam de expertengroep GEES bijeen om het te hebben over nieuwe adviezen, onder meer op het vlak van onderwijs. Het is mogelijk dat er een versoepeling komt voor de afstandsregels die leerlingen moeten respecteren. Momenteel wordt er één leerlingen toegestaan per 4 vierkante meter per klas.

Met die maatregelen is het moeilijk om les te geven aan meer leerjaren dan nu al het geval is. Daarvoor is namelijk niet genoeg ruimte in het leeuwendeel van de scholen. Nog niet alle leerjaren zitten momenteel op de schoolbanken. Pas later vandaag wordt verwacht dat het advies openbaar gemaakt wordt.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet al weten de scholen zo snel mogelijk weer te willen openen. Pierre-Yves Jeholet (MR), de minister-president van de Franse Gemeenschap, laat nu weten zich te storen aan wat hij de “aankondigingspolitiek” van Weyts noemt. Jeholet vindt het ongepast dat Weyts al maatregelen aankondigt nog voor er een advies van de experten en een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad is.

(Japan wil toeristen betalen om land te bezoeken.)

Meer
Lees meer...