Left Right
scrollTop top

Japan wil toeristen betalen om land te bezoeken


Japan
© Foto door Belle Co via Pexels

Wilde je altijd al naar Japan op reis gaan? Dan is het binnenkort misschien wel hét moment. Want na de coronacrisis wil Japan het toerisme opnieuw stimuleren en daarom willen ze je betalen om hun land te bezoeken.

Voorlopig is het natuurlijk nog niet mogelijk, maar wanneer straks de landsgrenzen opnieuw opengaan, wil Japan mensen naar hun land lokken. Het toerisme, wat normaal een grote bron van inkomsten is in Japan, staat door de coronapandemie al een tijdje op een laag pitje. En daar wil de Japanse overheid nu iets aan doen.

99,9 procent minder toeristen

Japan
Pexels

We moeten je natuurlijk niet vertellen dat het toerisme een flinke klap heeft gekregen door het coronavirus. Zo kreeg Japan in april amper 2.900 buitenlanders over de vloer. Een verschil van 99,9 procent tegenover dezelfde maand een jaar eerder. Het was overigens de eerste keer sinds 1964 dat er in een maand minder dan 10.000 toeristen naar Japan afreisden. Sinds dat jaar is Japan begonnen met de toeristencijfers bij te houden. Het diepterecord stond sindsdien op 17.543 in februari 1964.

De lente is doorgaans een populaire periode om een bezoekje te brengen aan Japan. Op dat moment staan de bekende Japanse Kerselaars namelijk in bloei en kan je genieten van de prachtige bomen vol bloesems. Maar dit jaar werden die dus maar door enkele toeristen bezichtigd.

170 euro per dag

Om het toerisme opnieuw een boost te geven, heeft Japan nu een initiatief opgericht, genaamd Go To Travel. Daarmee wil de Japanse overheid subsidies tot 20.000 yen (zo’n 170 euro) per dag geven aan toeristen die op reis gaan naar Japan. In totaal heeft de Japanse overheid al zo’n 1,35 miljard yen (11 miljoen euro) in het project gepompt.

Een Japanse ryokan
Foto door Francesco Ungaro via Pexels

Het bedrag zou uiteindelijk moeten neerkomen op de helft van het totale prijskaartje van een reis naar Japan. Je krijgt voor alle duidelijkheid niet gewoon enkele duizenden yen in je handen geduwd wanneer je landt in Japan, maar je zal er gebruik kunnen maken van vouchers en kortingsbonnen voor verschillende bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Het initiatief zou van start gaan vanaf juli en geldig zijn voor iedereen die z’n reis plant via Japanse reisagentschappen of boekt bij Japanse hotels of traditionele Japanse ryokan-verblijven.

Japan rekende op een goeie zomer met de Olympische Spelen die gepland stonden in Tokio. Maar door de coronapandemie werden de Spelen verschoven naar de zomer van 2021.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810