Opnames ‘Avatar 2’ en ‘Lord of the Rings’-serie opnieuw gestart

Heel wat producties van films en series lagen lange tijd stil door de huidige coronacrisis. Maar langzaamaan worden er al enkele opnames terug hervat. In Nieuw-Zeeland worden onder andere de producties van Avatar 2 en de Lord of the Rings-serie opnieuw opgestart.

Sinds de uitbraak van het coronavirus staan heel wat film- en serieproducties on hold. Overal ter wereld werden opnames stopgezet en releasedatums uitgesteld. Maar dankzij de wereldwijde lockdowns en quarantaines gaan de cijfers de goede kant uit. En dat betekent ook dat de opnames stilaan terug kunnen beginnen.

Avatar 2

De eerste film van Avatar kwam uit in 2009 en was direct enorm populair. Heel wat fans hoopten dan ook dat er snel een tweede film zou komen. We moesten er lang op wachten, maar in 2017 begonnen ze dan eindelijk met filmen. Maar voor de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moest ook de tweede film van Avatar even wijken. Nu werd er door de Nieuw-Zeelandse overheid eindelijk terug groen licht gegeven om de opnames weer te starten.

Eerder dit jaar werden de releasedatums bekend gemaakt voor alle sequels van Avatar: Avatar 2 op 17 december 2021, Avatar 3 in december 2023, Avatar 4 in december 2025, Avatar 5 in december 2027.

Lord of the Rings-serie

Ook de productie van de Lord of the Rings-serie gaat weer van start! De serie wordt een prequel en zal zich dus afspelen in een tijd voor de filmtrilogie van Lord of the Rings. Ondanks de weinige informatie over de nieuwe serie, werd er onlangs toch al bevestigd dat er een tweede seizoen zal komen. Net zoals Avatar 2 wordt de Lord of the Rings-serie in 2021 verwacht.

Nieuw-Zeeland is wereldwijd een populaire filmbestemming bij producenten wegens het prachtige landschap van het land. En zolang er rekening wordt gehouden met de nieuwe protocollen, mogen de producties hervat worden. Maar hoe de producers en de cast in Nieuw-Zeeland zullen geraken, is nog de vraag. Want voorlopig worden internationale reizen nog beperkt.

Meer
Lees meer...