‘Hamilton’, maar dan met een golden retriever in de hoofdrollen

Hamilton staat sinds een week of twee op streamingplatform Disney+. En dat de musical een razend succes is, blijkt onder andere uit het gigantische aantal abonnees dat Disney+ kreeg sinds de verfilming van Hamilton daar beschikbaar werd. Fans bootsen dan ook maar al te graag scènes na. Kevin de golden retriever is daar één van.

In België is Hamilton niet zo bekend. Maar in de Verenigde Staten is de musical van Lin-Manuel Miranda dé Broadway-hit van de voorbije jaren. De musical gaat over Alexander Hamilton, één van de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Hamilton ging in 2015 in première en brak sindsdien alle records.

Film op Disney+

En in het midden van de coronacrisis kwamen de makers van de musical met fantastisch nieuws. Cameraploegen hadden Hamilton drie voorstellingen lang gefilmd, en van die opnames zou een film verschijnen op streamingplatform Disney+.

Dankzij die zet is de musical snel toegankelijk geworden voor een veel groter publiek dan enkel de mensen die een kaartje op Broadway kunnen bemachtigen. Hamilton is sinds 3 juli op Disney+ beschikbaar, maar in België moeten we nog even langer geduld hebben. Het streamingplatform van Disney is namelijk pas in september bij ons te bekijken.

Kevin de golden retriever

Het grote publiek dat de nieuwe musicalfilm bereikt heeft, is enthousiast aan de slag gegaan met eigen versies van Hamilton. Onze favoriet? Die waarin Kevin de golden retriever alle rollen op zich neemt in de ‘lowbudgetversie’ van de film.

“Flinke hond, zou ik aaien. 14/10.”

Ook de mensen achter Hamilton zijn fan van Kevins musical. Op de officiële Twitterpagina van de musical is het filmpje namelijk ook gedeeld. Daar kreeg het het bijschrift: “Dit is Alexander (en Eliza). Ze zijn helpless. Flinke hond, zou ik aaien. 14/10.”

Meer
Lees meer...