Yes! Disney+ komt op 15 september ein-de-lijk naar België!

We hebben lang moeten wachten. Heel lang zelfs. Maar nu is het eindelijk zover! Disney heeft bekendgemaakt wanneer we in België zullen kunnen genieten van alle klassieke en nieuwe content op streamingplatform Disney+. Hou de dagen (en weken) na 15 september alvast vrij om te bingewatchen!

Streamingplatform Disney+ is ondertussen al in het grootste deel van de wereld beschikbaar. Maar in België moesten we nog even langer geduld hebben. Da’s raar, want Nederland was één van de testlanden voor de streamingdienst.

15 september

Maar nu hebben we ein-de-lijk een datum gekregen waarnaar we kunnen aftellen: 15 september! Disney maakte het nieuws zelf bekend via een tweet. “Save the date“, staat er te lezen.

Nieuwe golf

Disney deelde ook een trailer. Daarin krijgen we een (kleine) greep uit het (grote) aanbod films en series te zien. Maar we leren ook dat België deel uitmaakt van een volgende golf landen waarin de streamingdienst beschikbaar wordt.

Ook in buurland Luxemburg kan vanaf 15 september massaal gestreamd worden. Daarnaast zal ook iedereen die dat wil in Portugal, Zweden en Noorwegen “om er een paar te noemen” z’n favoriete Disney-content kunnen bekijken.

“Nieuwe, exclusieve content”

Op Disney+ zijn (bijna) alle klassiekers van Disney terug te vinden. Maar de studio pakte van in het prille begin ook al uit met “nieuwe, exclusieve content”. Eén van de blikvangers toen het streamingplatform op (het grootste deel van) de wereld losgelaten werd, was The Mandalorian.

Die serie speelt zich af in het Star Wars-universum, en deed de hele wereld halsoverkop verliefd worden op Baby Yoda (die officieel The Child heet). Zelfs wie geen enkele aflevering van The Mandalorian kon bekijken (zoals heel België) was fan van het wezentje, al zag dat er origineel niet eens zo schattig uit.

Meer
Lees meer...