Disney+ komt vanaf 12 november naar Nederland

Disney+
The Walt Disney Company/Disney+

Disney-fans, opgelet! Want de streamingdienst van het bedrijf van wijlen Walt Disney is vanaf 12 november beschikbaar in Nederland. De applicatie wordt nog getest, onder andere bij onze noorderburen. Volgens Disney zou de hele wereld binnen twee jaar van zijn dienst kunnen genieten.

The Walt Disney Company heeft de startdatum van de testperiode van Disney+ bekendgemaakt. In Nederland gaat die van start op 12 november dit jaar, net zoals in de Verenigde Staten en Canada. Een week later wordt het platform ook beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland. Het zou nog twee jaar duren voor de streamingdienst overal ter wereld zal werken.

Disney+ vs. Netflix

Disney gaat met Disney+ de strijd aan met opperstreamingplatform Netflix. Experts verwachten een domper voor de huidige monopolist, want Disney zal pakketten aanbieden samen met ESPN+ en Hulu. Samen zullen de drie topmerken minder kosten dan Netflix (6,99 dollar om precies te zijn). Of het succes van Disney+ er ook écht zit aan te komen, valt nog af te wachten: het marktaandeel van het bedrijf is namelijk serieus gezakt het afgelopen jaar.

Wat kan je bekijken?

Alle merken van Disney zullen exclusief op het streamingplatform van het bedrijf te zien zijn. Wat houdt dat concreet in? Wel, nieuwe films van de merken van Disney (dat zijn Disney, Pixar, Star Wars, Marvel en National Geographic) zullen nérgens anders beschikbaar zijn als ze niet meer in de cinema gedraaid worden. Ook bestaande films en series zullen verdwijnen van platformen als Netflix en Amazon en enkel nog via Disney+ te bekijken zijn.

Testperiode in Nederland is goed nieuws voor België

Dat Disney+ in Nederland uitgetest wordt, is goed nieuws voor ons. Alle films en series zullen dan namelijk al voorzien zijn van Nederlandstalige aanpassingen. De overgang naar België zou dus wel eens snel kunnen volgen. Wij kunnen alvast niet meer wachten!

Gesponsorde artikelen