Disney+ test waarschijnlijk eerst in Nederland (en dat zou ook goed nieuws zijn voor België)

Disney+ test waarschijnlijk eerst in Nederland (en dat zou ook goed nieuws zijn voor België)

Disney+, de nieuwe streamingdienst van Disney, zou nog dit jaar zijn lancering testen in Nederland. Dat zou kunnen betekenen dat het platform ook heel binnenkort in België beschikbaar zou zijn.

Disney liet al weten dat haar streamingdienst Disney+ nog in 2019 zou verschijnen, maar nu weten we daar meer over. Het bedrijf zou haar nieuwe streamingdienst testen in Nederland. Dat wil zeggen dat het platform daar gelanceerd zal worden om te kijken of alle technische zaken verlopen zoals het hoort. Het gerucht dat Disney Nederland heeft gekozen voor haar test komt wel als een verrassing: veel mensen hadden verwacht dat die in de Verenigde Staten zou zijn.

Goed nieuws voor België

Dat Disney+ eerst in Nederland getest wordt en pas daarna in de rest van de wereld zal verschijnen, is waarschijnlijk ook goed nieuws voor België. Alle content is dan namelijk al aangepast aan het Nederlands en dus zou de overgang naar ons land er best snel kunnen komen.

Disney-content

Disney+ zou goedkoper moeten worden dan Netflix en zou daar ook heel wat content weghalen. Voorlopig heeft het bedrijf al haar eigen content klaar staan, maar ook die van dochterbedrijven Pixar, Marvel en Lucasfilm (die onder andere de Star Wars-films gemaakt heeft). Bovendien is de deal voor de overname van Fox ook bijna rond en zal dus nog een hele hoop films en series van Netflix verdwijnen. Naast bestaande content, zal Disney ook films en series exclusief voor de streamingdienst maken (denk maar aan Book of Enchantment, de reeks over de slechteriken bij Disney).

Gesponsorde artikelen