Netflix voelt hete adem van Disney: er komen héél goede deals aan

Disney+
disney

De rivaliteit tussen Netflix, die zichzelf intussen als onontkoombaar ziet in het medialandschap, en het langverwachte Disney+, vergroot nog een beetje. Zeker in de Verenigde Staten lanceert Disney+ nu enkele deals die tv-liefhebbers moeilijk zullen kunnen negeren.

De volledige catalogus en nieuwe exclusieve content van Marvel, elke Star Wars-film en alle afleveringen van The Simpsons: drie redenen die de meeste mensen al kunnen overhalen om een abonnement te nemen op Disney+, dé rivaal-in-wording van Netflix.

ESPN+, Hulu en Disney: een goed idee?

ESPN+, zo’n beetje de Sporza van de Verenigde Staten en Hulu, het netwerk achter The Handmaid’s Tale, Grey’s Anatomy en South Park, waren tot nog toe enkel via aparte abonnementen te krijgen. Vandaag gaan ze samen met Disney de strijd tegen Netflix en Amazon aan. Voor 12,99 dollar, in plaats van de 6,99 dollar die Disney+ kost, kan je de twee netwerken erbij krijgen.

Of de combinatie van die drie aan een klein prijsje ook de investeerders zal overtuigen, is nog niet helemaal zeker. Volgens Reuters is de koers van Disney gisteren namelijk met vijf procent gedaald. Vreemd, want Disney heeft een recordjaar achter de rug en steeg dit jaar met 27 procent. Dat heeft veel te maken met de release van Avengers: Endgame, die alle box-officerecords brak. Het aandeel van Disney steeg van 141 naar 135 dollar.

Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat het vertrouwen bij de investeerders van Disney ver te zoeken is. Maar het is wel een klap voor het huis van de muis. Volgens de CEO van Disney, Bob Iger, is “Disney+ dan ook het belangrijkste product van de Walt Disney Company van de laatste vijftien jaar.” Dat zegt hij aan The Verge.

Internationale release Disney+

Intussen blijft Disney terughoudend over een Europese en Belgische releasedatum voor z’n streamingdienst. In de Verenigde Staten kan je Disney beginnen te streamen op 12 november. Je zou Disney+ over de hele wereld moeten kunnen vinden in 2020. Maar die data zijn gebaseerd op rapporten van techbedrijven, lekken en speculatie. Disney zelf houdt de lippen op elkaar. Het blijft dus koffiedik kijken.

Een combinatiepakket met andere zenders, zoals ESPN in Europa, ligt dan weer moeilijk. Vaak zijn sportzenders in Europa nog gebonden aan kabelmaatschappijen, dat vertraagt zo’n operatie enigszins. Maar met Disney+ zou Hulu ook eindelijk zijn introductie in Europa kunnen vinden. Op dit moment is het namelijk niet mogelijk om Hulu legaal in België te streamen.

Van de mogelijke combinatie en het precieze prijspunt dat Disney+ uiteindelijk kent, zal veel afhangen voor het succes van Disney+. In de Verenigde Staten is Disney, nog meer dan bij ons, bekend als televisiemerk. Hoe langer ze in Burbank wachten met uitrollen, hoe steviger de positie van Netflix in Europa wordt. En, dat weten we dankzij de kijkcijfers van onze eigenste openbare omroep, eens je de kijker binnenhebt, is het erg moeilijk om die te laten verhuizen.

Zin in Netflix gekregen? Bij gebrek aan Disney+ is hier alvast de lijst met de 50 beste Netflix-reeksen.

Gesponsorde artikelen