Left Right
scrollTop top

Deze Marvel-reeksen zal je enkel op Disney+ kunnen bekijken


Deze Marvel-reeksen zal je enkel op Disney+ kunnen bekijken

De aap komt uit de mouw: Disney+ zal in november naar de Amerikaanse schermen komen. Voor zes euro krijg je niet alleen de volledige Disney back-catalogue, maar ook toegang tot exclusieve Avengers-content. Net zoals de Netflix Originals zullen die series, samen met Disney Originals, de service sterk moeten maken eens de nostalgiegolf gaat liggen. Maar welke superhelden krijgen nu hun eigen reeks.

Voor Marvel-fans is de launch van Disney+ zonder meer goed nieuws. Hoewel er een aantal films niet meer zullen gemaakt worden door de Disney-Fox-merger, is Disney+ namelijk een outlet waar geld mee te verdienen valt én waar Disney zelf controle over heeft. Wat betekent dat voor jouw Marvelhelden? Dat je hun films op Disney+ zal kunnen zien én dat er een pak nieuwe content bijkomt in de komende drie jaar. Deze vier nieuwe series staan al vast.

Dit kan je van Disney+ verwachten!

WandaVision

Wie gewoon naar de Avengers-films gaat kijken, is Vision misschien nog niet vergeten, maar een echte primaire rol krijgt deze synthesoïd niet in het Marvel Cinematic Universe. Dat zou veranderen met de nieuwe reeks die momenteel onder de werktitel WandaVision circuleert. Die zou de relatie en avonturen van Wanda Maximoff (Scarlett Witch, in dit universum geacteerd door Elizabeth Olson) en haar man Vision moeten verhalen.

Wanda Maximoff is de dochter van Magneto en Magda, de tweelingzus van Quicksilver en ook een lid van de Avengers. Zij is getrouwd en krijgt kinderen met Vision (hier gespeeld door Paul Bettany). Wanda en Vision zijn er momenteel niet meer, dus afhankelijk van hoe Avengers: Endgame afloopt, zal WandaVision in pre-Infinity War-tijden spelen. Tenzij Wanda, die als Scarlet Witch de realiteit kan buigen, een belangrijke rol speelt in het herstellen van de status quo.

Wanda en Vision in het MCU

Loki

Hoe kan het ook anders? Nadat Loki in Avengers: Infinity War wel heel snel aan zijn einde komt, kon het niet anders dan dat Disney+ dit iconische personage een tweede kans geeft. Disney+ en Marvel beloofden te focussen op Marvelhelden die nog geen eigen film hadden en Loki blijft het boze broertje-van.

Met heartthrob Tom Hiddleston als Loki (da’s al bevestigd) denken we dat dit één van dé grote trekkers van Disney+ wordt. Hiddleston heeft een heel leger aan fans, en die zijn overwegend vrouwelijk. Da’s sowieso een publiek waar Disney in de volwassenen-categorie het meest op zal inspelen, dus verwachten we een niet al te lange wachttijd voor Loki aan de beurt is.

Loki wenst Thor een gelukkige verjaardag in Thor: Ragnarok

Winter Soldier en The Falcon

Bucky Barnes en Sam Wilson, de twee bondgenoten van Captain America, die samen in een serie spelen? Dat kan alleen maar een supernostalgisch resultaat betekenen. De twee gaan op het einde van Avengers: Infinity War wel allebei dood, dus opnieuw zal er veel van Avengers: Endgame afhangen. Worden ze ge-ont-decimeerd, dan kan alles nog. Anders zal Disney+ een prequel moeten voorzien.

Sebastian Stan en Anthony Mackie, die de Winter Soldier en Falcon gestalte gaven, zijn al zekerheden in deze rollen. Da’s een belangrijke voor Disney+: as de streamingdienst Marvelfans wil overtuigen, zullen ze de originele acteurs uit de films moeten kunnen overtuigen. Al zou je kunnen zeggen dat Spider-Man en Batman intussen al zo vaak heruitgevonden zijn, dat ook Marvel dat truukje moet kunnen toepassen. Hoe het ook zei: Stan en Mackie hebben al getekend.

Hier zie je Hawkeye en Scarlet Witch in Avengers: Age of Ultron.

Hawkeye

Ook van Hawkeye kregen we in de huidige Avengers nog niet zo veel te zien. Wat wel al bekend is: Jeremy Renner heeft al bij Disney+ getekend om minstens één serie op basis van zijn Hawkeye-personage op te nemen. Ook deze film zal naadloos in het Marvel Cinematic Universe moeten passen, zei Kevin Feige al op de persconferentie van Disney+. Dat wordt geen evidentie, maar het verklaart wel waarom er zo’n focus ligt op helden zonder eigen film.

In elk geval betekent een serie meer content dan een film, en Feige beloofde al meteen dat die content “van hoge kwaliteit” zal zijn. Voor veel Marvel-fans een goede reden om de 6 euro die zo’n Disney+-abonnement naar verluidt zal kosten, te dokken. En dan hebben we het nog niet over Star Wars gehad.

Check hier op Neflix alvast de 50 beste series die je kan streamen!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810