Baby Yoda in ’t begin helemaal niet zo schattig: eerste schetsen zijn … nogal vreemd

Ook al is The Mandalorian nog steeds niet overal te zien, toch is de hele wereld smoorverliefd op The Child, oftewel Baby Yoda. Het personage was een prachtige verrassing voor Star Wars-fans en heeft z’n populariteit voor een groot deel aan z’n enorme schattigheid te danken. Maar dat aspect was bijna weggevallen, als de makers van The Mandalorian voor een eerste versie van Baby Yoda waren gegaan.

In november vorig jaar liet Disney z’n streamingplatform Disney+ los op de wereld. Het platform beloofde klassiekers én nieuwe, originele content. Het paradepaardje was ongetwijfeld The Mandalorian, een serie die zich afspeelt in het Star Wars-universum.

Verrassing

Disney hield zich bewust redelijk stil over de nieuwe reeks. De studio had namelijk een grote verrassing voor de fans van Star Wars. Op het einde van de eerste aflevering van The Mandalorian krijgen we die verrassing voor ’t eerst te zien: Baby Yoda.

Het personage – dat officieel The Child heet – veroverde al snel de hele wereld, ook al was (en is) Disney+ nog niet overal beschikbaar. In België moeten we nog tot in september wachten vooraleer we The Mandalorian, de docureeks over de serie en gigantisch veel andere Disney-content kunnen bekijken.

Baby Yoda-poppetje

Die docureeks, Disney Gallery: The Mandalorian, verscheen vorige maand, op 4 mei (May the 4th). In de achtdelige documentaire komen de makers van The Mandalorian aan het woord. Fans krijgen ook een unieke blik achter de schermen van de reeks te zien, en grappige anekdotes.

Eén van die anekdotes gaat (uiteraard) over Baby Yoda. Om The Mandalorian te maken, wilden de makers van de reeks een poppetje van het personage, omdat ze weigerden al z’n verschijningen via CGI na te maken. En in dat poppetje is heel wat tijd gekropen.

Een beetje onwetend en raar

“We hebben gigantisch veel schetsen gekregen”, klonk het bij regisseur Jon Favreau. “Sommige daarvan waren te schattig, andere te lelijk, en nog andere waren helemaal uit proportie.” Uiteindelijk koos Favreau voor een tekening van Chris Alzmann.

“Z’n ogen waren een beetje raar, en hij zag er een beetje onwetend uit, er was iets een klein beetje mis met hem. Maar we vonden dat net charmant, en dus kozen we die tekening”, vertelde de regisseur in Disney Gallery: The Mandalorian.

En lelijk waren de vroege schetsen van Baby Yoda zeker. In plaats van het schattige groene wezentje dat we nu kennen, hadden we misschien wel één van deze kleppers op ons bord gekregen.

Meer
Lees meer...