Baby Yoda verschijnt in de ‘People of the Year’-lijst van TIME

Niemand minder dan internetfenomeen Baby Yoda is terug te vinden in TIME Magazines People of the Year-lijst. Het Star Wars-personage kan natuurlijk niet zelf op de lijst komen, maar het was er wel te spotten op de arm van Disney-CEO Bob Iger.

Naar jaarlijkse gewoonte heeft TIME Magazine de meest ingrijpende personen van het afgelopen jaar in een lijst gezet. Maar deze keer ziet die er nét iets anders uit dan anders. In de lijst zijn namelijk ook televisiepersonages vertegenwoordigd!

Op de arm van Bob Iger

Het is niet zomaar het eerste het beste personage dat met de eer gaat lopen. Niemand minder dan dé internetsensatie van het moment verscheen in de lijst in de armen van z’n “maker”. Voor de gelegenheid liet de redactie van TIME Disney-CEO Bob Iger afbeelden met Baby Yoda op de arm.

Bob Iger is één van de People of the Year doordat hij er met Disney een recordbrekend jaar op heeft zitten. Maar liefst vijf films hebben meer dan een miljard dollar opgebracht (en de zesde is ook goed op weg). Die zorgden er samen voor dat het bedrijf een slordige 10 miljard dollar (ongeveer 9 miljard euro) kon genereren.

Uitdaging voor The Mandalorian

De verschijning van Baby Yoda in de lijst, is iconisch, maar dat wil niet onmiddellijk zeggen dat het ook goed nieuws is voor The Mandalorian. In die Disney+-reeks dook het personage namelijk voor het eerst op. Kijkers kregen amper informatie over het leven van The Child (zo heet het personage officieel).

Het mysterie rond Baby Yoda maakte van het wezentje een waar internetfenomeen. Het wordt dus voor de makers van The Mandalorian een grote uitdaging om het personage uit te werken tot een degelijk personage, dat al die aandacht waard blijkt te zijn.

Greta Thunberg

Time

Person of the Year was is 2019 niemand minder dan klimaatactiviste Greta Thunberg. Zij is met haar 17 lentes de jongste persoon ooit die met de titel gaat lopen. De hoofdredacteur van het magazine staat volledig achter die keuze.

En wel hierom: “Voor het alarm slaan om de roofzuchtige relatie die de mensheid heeft met de enige thuis die we hebben, voor het hebben van een stem in een verdeelde wereld die achtergrond en grenzen overstijgt, voor het tonen van hoe het eruit zou kunnen zien zodra een nieuwe generatie de leiding neemt.”

Meer
Lees meer...