Disney breekt eigen record met 10 miljard opbrengst in één jaar tijd

Disney is al jaren één van de grootste spelers op de filmmarkt. En het bedrijf is niet direct van plan om die positie op te geven. Integendeel: elke maand wordt er wel een nieuwe film op de wereld losgelaten. En die films zijn bijna altijd een gigantisch succes. Zo gigantisch zelfs, dat the Mouse House z’n eigen box office-record heeft gebroken.

Disney is al sinds jaar en dag de maker van topfilms. En de laatste jaren heeft het bedrijf die positie alleen maar verstevigd. Het heeft heel wat andere bedrijven overgekocht, maar bleef ook zélf films maken. En die combinatie heeft een recordopbrengst van 10 miljard dollar (een dikke 9 miljard euro) opgebracht.

Bijna zes kaskrakers

Met dat gigantische bedrag breekt Disney z’n eigen record uit 2016. Toen haalde het bedrijf 7,6 miljard dollar binnen. Da’s een kleine 7 miljard euro. Dat het Disney zelf is die het box office-record breekt, komt helemaal niet als een verrassing.

Het afgelopen jaar liet de filmmaker maar liefst vijf kaskrakers op de wereld los. Avengers: Endgame, Aladdin, Toy Story 4, The Lion King en Captain Marvel haalden allemaal meer dan een miljard dollar binnen. Ondertussen is ook Frozen 2 in de bioscoop te zien. De film lijkt de zesde in het Disney-rijtje die de kaap van een miljard zal overschrijden.

Nog niet alles

Naast alle bioscoopfilms die Disney op de wereld losliet het afgelopen jaar, is er ook heel wat content die onmiddellijk op het streamingplatform van the Mouse House verschijnt. Disney+ is sinds begin november beschikbaar in een paar landen, zoals de Verenigde Staten en Nederland.

De recentste aankoop van het bedrijf, wordt zelfs nog niet meegeteld in de berekening. Mochten de films van FOX ook een deel van de rekening zijn, zou het totaal van Disney op 11,9 miljard dollar staan. Da’s ongeveer 10,7 miljard euro.

Wanneer we ook in België zullen kunnen genieten van onze favoriete content op Disney+, is voorlopig nog niet geweten.

Meer
Lees meer...