‘Frozen 2’ breekt box office record tijdens eerste weekend

Frozen 2
Disney

Frozen 2 is nog maar net in de zalen of het heeft al een eerste record beet. De nieuwste Disneyfilm wist tijdens het eerste weekend wereldwijd maar liefst 350,2 miljoen dollar (een slordige 318 miljoen euro) op te strijken. Daarmee is de opvolger van Frozen de best verdienende animatiefilm tijdens het eerste weekend.

We hebben er met z’n allen zes jaar op moeten wachten, maar de opvolger van Frozen is eindelijk in de zalen. En het is duidelijk dat we niet de enige waren die enorm uitkeken naar Frozen 2. De film lokte wereldwijd al miljoenen mensen naar de cinema, waardoor het al meteen een record te pakken heeft.

Box office record

350,2 miljoen dollar, ofwel zo’n 318 miljoen euro, da’s het hallucinante bedrag dat Frozen 2 de afgelopen dagen al wereldwijd binnensleepte. En daarmee heeft Frozen 2 het beste debuut van een animatiefilm aller tijden. Meer nog, het is het vijfde beste debuut van alle films aller tijden.

Het grootste bedrag haalde de film binnen in de Verenigde Staten. Daar was het eerste weekend goed voor een totaal van 127 miljoen dollar (115 miljoen euro). Het tweede grootste bedrag werd binnengehaald in China (53 miljoen dollar of zo’n 48 miljoen euro). Daarmee doet Frozen 2 het dus beter dan eender welke animatiefilm en dus ook z’n voorganger. Die haalde in 2013 een totaal van 110,6 miljoen dollar (100 miljoen euro) binnen.

De top drie van de beste openingsweekends voor animatiefilm is nu volledig voor Disneyfilms die dit jaar uitkwamen. Zo staat de live-action remake van The Lion King (245,9 miljoen dollar of zo’n 223 miljoen euro) op twee en Toy Story 4 (244,5 miljoen dollar of zo’n 222 miljoen euro) op drie.

Gesponsorde artikelen