Disney maakt Belgische lanceringsdatum Disney+ bekend

Disneyfans kunnen eindelijk echt beginnen aftellen, want Disney heeft de lanceringsmaand van z’n streamingdienst in ons land bekendgemaakt. Disney+ zal in België beschikbaar worden nét na de zomer.

Verschillende Europese landen kunnen nu al enkele maanden genieten van de beste Disneyfilms en -series op Disney+, maar eindelijk kunnen wij ook beginnen aftellen naar de streamingdienst. Want Disney heeft nu officieel bekend gemaakt wanneer we Disney+ mogen verwachten in ons land.

September

Disney zei lange tijd dat Disney+ “in de zomer” naar ons land zou komen. Een vage omschrijving dus. Maar nu is er eindelijk meer duidelijkheid over de datum. Daarmee willen we niet zeggen dat we echt een datum hebben, maar we hebben wel een maand.

In september, helemaal op het einde van de zomer dus, zal Disney+ beschikbaar worden in België en Portugal. Dat heeft Disney nu laten weten via Twitter. We zullen er dus nog wel enkele maanden op moeten wachten, maar de populariteit van de streamingdienst in andere landen doet ons toch al vermoeden dat het het wachten waard zal zijn.

Disney+

Met Disney+ wil Disney de concurrentie aangaan met streamingdiensten als Netflix. En dat lijkt z’n vruchten af te werpen. Zo liet Disney begin februari weten dat Disney+ al 26,5 miljoen abonnees telde. Ondertussen zijn dat er nog een pak meer geworden.

De streamingdienst werd eerst getest in Nederland. Nadat onze Noorderburen een maand gratis gebruik konden maken van de dienst, lanceerde Disney de dienst ook officieel in Nederland, de Verenigde Staten, Canada. Op de eerste dag wist Disney+ al meteen meer dan 10 miljoen abonnees te strikken. Disney breidde de dienst dan ook al snel uit naar Australië, Puerto Rico en Nieuw-Zeeland.

In onze buurlanden kost Disney+ 6,99 euro per maand. Neem je ineens een abonnement voor een jaar, dan betaal je 69,99 euro. De Belgische website van Disney+ bestaat al, maar er is op dit moment nog niet veel op te zien. Wel kan je je aanmelden om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over Disney+.

Meer
Lees meer...