Disney+ komt deze zomer naar België

Disney+, de streamingdienst van Disney, zal deze zomer gelanceerd worden in ons land. De tegenhanger van Netflix is al beschikbaar in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en Puerto Rico. In maart worden daar een aantal Europese landen aan toegevoegd, maar in België zullen we nog wat langer moeten wachten.

We zitten met z’n allen natuurlijk al een tijdje uit te kijken naar de lancering van Disney+ in ons land. En helaas zal dat wachten nog niet meteen voorbij zijn. Want hoewel Disney de streamingdienst op 24 maart lanceert in verschillende Europese landen, is België daar nog niet bij. Maar we hebben eindelijk wel een richtdatum: zomer 2020.

Disney+ naar Europa

De streamingdienst van Disney wordt in maart gelanceerd in acht Europese landen. Inwoners van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk en Zwitserland kunnen vanaf 24 maart 2020 kijken naar hun favoriete Disney-series en -films op Disney+.

Aanvankelijk stond de lancering in die landen gepland voor later. Maar Disney vervroegde de lancering met een weekje. Op 24 maart 2020 zijn er zo dus acht Europese landen aan de beurt. Maar in België moeten we nog even geduld hebben. Voorlopig moeten we het doen met de vage datum: “de zomer van 2020”. Dan zal Disney+ gelanceerd worden in ons land, maar ook in Scandinavië en Portugal.

Disney+

Disney+ werd al een gigantisch succes voor Disney. De streamingdienst werd eerst getest in Nederland. Nadat onze Noorderburen een maand gratis gebruik konden maken van de dienst, lanceerde Disney de dienst ook officieel in Nederland, de Verenigde Staten, Canada. Op de eerste dag verzamelde Disney+ al meteen meer dan 10 miljoen abonnees. Disney breidde de dienst dan ook al snel uit naar Australië, Puerto Rico en Nieuw-Zeeland.

In onze buurlanden kost Disney+ 6,99 euro per maand. Neem je ineens een abonnement voor een jaar, dan betaal je 69,99 euro. De Belgische website van Disney+ bestaat al, maar er is op dit moment nog niet veel op te zien. Wel kan je je aanmelden om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over Disney+.

Meer
Lees meer...