Baby Yoda is nu ook een Amerikaanse tank

Ook al is The Mandalorian nog niet bij ons te zien, toch zal je waarschijnlijk wel al eens van Baby Yoda gehoord hebben. Baby Yoda is het schattige wezentje dat een enorme hit is op internet. Hij is zelfs zo populair dat er nu ook al een tank naar hem vernoemd wordt.

Eigenlijk heet het personage officieel The Child, al is die naam minder gekend in de volksmond. De populariteit van Baby Yoda is ontstaan door de live-actionserie The Mandalorian, die zich afspeelt in het Star Wars-universum. Voorlopig kunnen we het kleine groene figuurtje nog niet bewonderen, want die is enkel te zien op het streamingplatform Disney+. Vanaf deze zomer kan dit gelukkig wel.

Krachtige hulp

Baby Yoda zal voortaan niet enkel meer bekend staan als schattig Disney-figuurtje, maar ook als tank. Het Amerikaanse leger heeft één van z’n nieuwste tanks omgedoopt tot Baby Yoda. Dat kondigden ze zelf aan met de toepasselijke en bekende uitspraak #MayTheForceBeWithYou. Wij zijn duidelijk dus niet de enigen die smelten voor het groene personage, maar ook het Amerikaanse leger is fan!

The Mandalorian

De serie speelt zich vijf jaar na de val van het Rijk en voor het ontstaan van de Eerste Orde af. Na de verhalen van Jango en Boba Fett komt een andere krijger naar voren in het Star Wars-universum. We volgen de beproevingen van een eenzame premiejager in de buitenste regionen van de Melkweg, ver van het gezag van de Nieuwe Republiek.

Het eerste seizoen was alvast een groot succes, mede dankzij Baby Yoda natuurlijk. De serie was zelfs genomineerd voor z’n uitstekende visual effects. Een tweede seizoen van The Mandalorian is op komst en zal nog dit jaar in oktober op Disney+ te zien zijn.

Als je verliefd wil worden, bekijk dan hier de schattige scènes van Baby Yoda met een toepasselijk liedje:

Meer
Lees meer...