Zelfs ‘Star Wars’-artiesten noemen The Child “Baby Yoda”

Hoewel Disney+ pas vanaf komende zomer in België beschikbaar is, kent bijna iedereen toch al Baby Yoda. Het personage uit de Star Wars-reeks The Mandalorian heet eigenlijk The Child en moet volgens Disney ook echt zo genoemd worden. Da’s niet makkelijk, want Baby Yoda klinkt zo goed! Zelfs concept artists van de reeks zijn fan van de naam.

The Mandalorian is voor het grootste deel van de wereld al lang geen onbekende serie meer. De reeks speelt zich af in de Star Wars-wereld en was beschikbaar vanaf het moment dat Disneys streamingplatform Disney+ gelanceerd werd afgelopen november.

Din Djarin en The Child/Baby Yoda

Eén van de grote sterren uit The Mandalorian is The Child. Het personage lijkt een beetje (veel) op de jonge versie van Yoda, en wordt dus heel vaak Baby Yoda genoemd. Disney vindt dat niet zo tof en hamert erop dat het personage eigenlijk The Child heet en ook zo genoemd moet worden.

Maar die hamer lijkt er toch vaak naast te slaan, want zelfs de concept artists van de reeks noemend het wezentje Baby Yoda. Doug Chiang is er zo één. Hij deelde een schets van hoofdpersonage Din Djarin (met de stem van Game of Thrones-acteur Pedro Pascal) en The Child/Baby Yoda.

https://www.instagram.com/p/B-ceLl6Ds6U/

Fenomeen

Baby Yoda is een fenomeen. Zelfs voor mensen die The Mandalorian nog nooit gezien hebben. In België is dat legaal ook niet mogelijk, want Disney+ zal pas komende zomer bij ons beschikbaar zijn. Kort daarna al zou het tweede seizoen van de live action Star Wars-reeks ook al moeten verschijnen.

Ook al weet niet iedereen wat Baby Yoda precies doet, toch is iedereen fan van het personage. Zélfs het Amerikaanse leger, want dat heeft een tank naar het wezentje vernoemd. En ook een asielkat die op The Child lijkt, ging viraal.

Bovendien smeekte de hele wereld om Baby Yoda-merchandise voor de feestdagen. Heel wat speelgoedfabrikanten sprongen op het verzoek, maar op officiële Disney-merch was het wachten tot februari. Een gemiste kans, dus, voor iedereen die hoopte op een Baby Yoda onder de kerstboom.

Meer
Lees meer...