Disney+ deelt tijdlijn ‘Star Wars’: in deze volgorde moet je kijken

Het wereldwijde succes van Star Wars blijft toenemen. Na een gigantisch aantal films en series, en soms onduidelijke tijdsaanduidingen, deelde Disney+ vorige vrijdag een officiële tijdlijn. Zo moet het voor de fans makkelijker zijn om voor zichzelf een kijkvolgorde te creëren.

Voor de release van het zevende en laatste seizoen van de animatieserie Star Wars: The Clone Wars deelde Disney+ een handige tijdlijn voor alle Star Wars fans. Aan de hand van die tijdlijn kunnen fans nu precies zien welke serie of film voor welke komt.

Handig voor nieuwelingen

Ondanks het feit dat de tijdlijn uitkwam net voor de release van Star Wars: The Clone Wars, is het vooral handig voor nieuwelingen. Abonnees van Disney+ die op zoek zijn naar nieuwe series of films, maar niet weten waar te beginnen, hebben nu een duidelijk stappenplan. Geen reden meer om niet te kijken dus.

De negen originele Skywalker Saga films staan onderaan de tijdlijn, terwijl alle spin-offs bovenaan staan. Daarmee maakt Disney+ een duidelijk onderscheid. Wat ook opvalt, is dat Disney er duidelijk voor kiest om geen exacte tijdsaanduidingen te geven aan de films en series. Daardoor weten kijkers niet exact hoeveel tijd ertussen zit. Maar de tijdlijn brengt alleszins wel al meer structuur, zowel voor de meer ingeburgerde fans als voor iedereen die van plan is eraan te beginnen.

Disney+ deelt tijdlijn 'Star Wars': in deze volgorde moet je kijken_1
Disney+
Meer
Lees meer...