Coronavirus: helpt de lockdown met de release van Disney+ in Europa?

2020 is het jaar van het coronavirus, maar ook het jaar waarin Disney+ de wereld verovert. De streamingdienst van Disney is nu beschikbaar in verschillende West-Europese landen, waaronder Duitsland en Frankrijk, en komt in de zomer tot bij ons. De release van Disney+ kan een goede zet zijn, aangezien heel Europa op dit moment in lockdown is.

Het voorjaar van 2020 gaat nu al de geschiedenisboeken in. Heel Europa is in lockdown en alle grote filmevenementen worden afgelast. Maar één manier om films tot bij ons te brengen dus: via streamingdiensten. Voor ons is het nog heel even wachten op Disney+, maar in verschillende Europese landen is het platform sinds deze week beschikbaar. Ook Frankrijk moet nog wachten tot 7 april. Volgens een onderzoek van Futuresource is dat alles behalve een slechte zet, en zal Disney+ dit jaar de 10 miljoen abonnees nog aantikken.

Derde in de rij

mandalorian
‘The Mandalorian’ is een van de meest succesvolle series op Disney+ / Bron: Disney

“Disney+ in zeven landen tegelijk lanceren is een nieuwe mijlpaal”, zegt Kevin Mayer van Walt Disney International tijdens een interview aan The Hollywood Reporter. “We hopen dat ons aanbod een aantal fijne momenten kan geven aan families in deze moeilijke tijden.” Met de release in 7 verschillende landen op hetzelfde moment, en nog een aantal in de zomer, kan Disney+ de derde meest gebruikte streamingdienst in Europa worden, na Netflix en Amazon Prime.

“De huidige zelf-isolatie als gevolg van het coronavirus, samen met de verschillende samenwerkingen, kan ervoor zorgen dat het aantal abonnees gigantisch de hoogte in kan schieten. Veel hoger dan eerst gedacht”, stelt onderzoeksbureau Futuresource. “En als de huidige situatie nog veel langer blijft aanslepen, dan gaan abonnementen nog verder de hoogte in.”

Aanbod

Doordat verschillende filmreleases zijn uitgesteld, moest Disney al een aantal van zijn films verhuizen naar Disney+. Zo is Onward na twee weken in de bioscopen al op weg naar de streamingdienst, en is ook Frozen II al te zien. Doordat de coronacrisis nog allerlei filmreleases verplicht om verzet te worden, is de kans groot dat Disney+ ook de komende maanden nog een goudmijn zal zijn voor de meest recente Disney-producten. Vanaf juli kunnen ook wij ervan genieten.

Meer
Lees meer...