Disney en ‘Star Wars’ komen ein-de-lijk met Baby Yoda-merchandise!

The Mandalorian is een gigantische hit, ook al is de Disney-reeks bij ons niet eens te zien. De grote verantwoordelijke daarvoor? Het personage The Child, dat in de volksmond ook wel Baby Yoda wordt genoemd. En dat personage krijgt nu ook z’n eigen reeks merchandise!

Disney kwam in november vorig jaar met z’n eigen streamingplatform op de proppen. Naast (bijna) alle klassiekers van Disney en z’n merken, pakte Disney+ ook uit met nieuwe, eigen content. Eén van die reeksen is The Mandalorian, een serie gebaseerd op het reilen en zeilen in de Star Wars-franchise.

De ster van de show

De grote ster uit de reeks? Het personage The Child, dat ook wel bekendstaat als Baby Yoda. De hele wereld was in één oogopslag verliefd, ook al was The Mandalorian nog helemaal niet over te zien. In België ook, terwijl Disney+ pas komende zomer bij ons te koop is.

Na meer dan een maand The Mandalorian en liefde voor Baby Yoda, liet Disney eind december weten dat er een teddybeer van het personage zat aan te komen. Het grote probleem met de aankondiging? Het zou nog maanden wachten worden voor fans het gadget konden bestellen.

Geen Baby Yoda onder de kerstboom

De richtdatum die Disney toen gaf, was namelijk “begin maart”. Dat wilde zeggen dat niemand officiële Baby Yoda-merchandise zou kunnen kopen om onder de kerstboom te leggen. Maar nog voor het zover was, konden fans hun verlanglijstje wel al aanpassen, want Disney beloofde een hele reeks producten te lossen.

En die reeks is nu ook effectief voorgesteld! Het hoogtepunt? Een speelgoedfiguur van Baby Yoda, dat beweegt zoals het personage, babygeluidjes uitstoot en in een wiegje komt!

Eigen gezelschapsspelletjes

Verder bevat de collectie ook een bobblehead van het personage. The Mandalorian op z’n geheel krijgt bovendien eigen versies van verschillende gezelschapsspelletjes, zoals Dokter Bibber, en kunnen fans een LEGO-set bestellen!

Meer
Lees meer...