Baby Yoda is nu ook een profielicoontje op Disney+

Niemand had kunnen voorspellen dat Baby Yoda zo’n hit zou worden. Ook Disney niet. Maar op die populariteit heeft het bedrijf nu voor het eerst ingespeeld. Disney+-abonnees kunnen het personage namelijk instellen als hun persoonlijke profielicoontje.

Baby Yoda is een internetfenomeen. Het personage uit de Disney+-reeks The Mandalorian veroverde de harten van de hele wereld, zonder dat die eigenlijk weet wat z’n verhaal is. En dat succes had Disney duidelijk ook niet kunnen voorspellen.

Gigantisch succes

Baby Yoda
Giphy

De eerste aflevering van The Mandalorian was meteen beschikbaar toen streamingdienst Disney+ dat ook werd. De serie speelt zich af in het Star Wars-universum, een paar jaar na de val van het Empire. Het personage dat bekendstaat als Baby Yoda is dus eigenlijk helemaal Yoda niet, want die is al dood op het moment dat de serie zich afspeelt.

Dat Disney het succes van The Child (zo heet het personage in ’t echt) niet had zien aankomen, blijkt uit het feit dat er nog steeds geen merchandise is. De serie is al sinds vorige maand te bekijken op het streamingplatform, maar officiële Baby Yoda-snufjes zullen fans niet meer kunnen kopen als kerstpakje.

Profielicoontje op Disney+

Disney heeft nu voor het eerst ingespeeld op die enorme populariteit van het figuurtje. Disney+-abonnees kunnen namelijk Baby Yoda instellen als hun persoonlijke profielicoontje. Dat maakte het bedrijf via sociale media bekend met een filmpje.

Het nieuws komt er vlak nadat duidelijk werd dat Baby Yoda ook in de jaarlijkse lijst van People of the Year van TIME Magazine verschenen was. Het personage is uiteraard niet één van de mensen van het jaar. Z’n “maker”, Disney-CEO Bob Iger, is dat wel. Voor de gelegenheid kroop het personage op de arm van de grote baas.

Disney+ in België?

The Mandalorian is exclusief te bekijken op streamingplatform Disney+. Dat is voorlopig nog niet beschikbaar in ons land, maar lang zullen we er normaal niet meer op hoeven te wachten. Volgens de plannen van Disney wordt de streamingdienst in West-Europa verder uitgerold in de loop van 2020.

Meer
Lees meer...