Left Right
scrollTop top

‘Baby Yoda’ is een hit dankzij Beyoncé en Donald Glover


Baby Yoda
© Disney/The Mandalorian

Hét hoogtepunt uit The Mandalorian? Dat moet wel Baby Yoda zijn. Het personage (dat eigenlijk niet eens de jonge versie van de échte Yoda is) werd een hit op het internet, zelfs bij mensen die de Star Wars-serie helemaal niet kunnen bekijken. En da’s gebeurd met de hulp van Donald Glover en Beyoncé.

Streamingplatform Disney+ ging live midden november. Het bedrijf erachter besefte dat streamingdiensten de afgelopen tijd als paddenstoelen uit de grond schoten. En daarom maakte Disney al voor de start bekend dat het ook nieuwe content zou gaan maken.

The Mandalorian en Baby Yoda

Eén van die Disney+-originals is The Mandalorian. De reeks speelt zich af in het Star Wars-universum en ging van start vanaf het begin van het streamingplatform. De eerste aflevering van The Mandalorian was beschikbaar op het moment dat Disney+ live ging en fans kunnen elke week een nieuwe aflevering van de serie bekijken.

In die eerste aflevering doken al meteen een hele hoop nieuwe personages op. Het hoogtepunt? Het moment waarop The Child aan de wereld werd voorgesteld. The Child is de officiële naam van het personage dat beter bekend is als Baby Yoda.

Internetfenomeen

Baby Yoda is dus niet “een jonge versie van Yoda”. Da’s ook onmogelijk, want The Mandalorian speelt zich af nadat Yoda gestorven was. Het personage is een lichtpuntje in de duistere Star Wars-wereld en veroverde de harten van kijkers én de rest van de wereld (waar nog niet iedereen Disney+ kan kijken).

Overal op het internet verschenen memes en gifs van Baby Yoda. Het personage werd de held van een reeks die eigenlijk maar gemengde reacties uitlokte. En als we regisseur Jon Favreau mogen geloven, is dat een verdienste van zanger/acteur Donald Glover.

Jon Favreau, Donald Glover en Beyoncé

Favreau en Glover werkten samen voor The Lion King. De live action-versie van de Oscarwinnende Disney-klassieker uit 1994 was misschien zelfs nóg beter dan het origineel. Misschien ligt dat wel aan de sterrencast die z’n stem aan Simba, Nala, Mufasa en co uitleende.

Tijdens een interview met entertainmentmagazine The Hollywood Reporter vertelde regisseur Jon Favreau over een gesprek dat hij tijdens de opnames van The Lion King had met Donald Glover. Die sprak de stem in van de volwassen Simba.

Baby Yoda als de ‘Lemonade’ van The Mandalorian

“We waren aan het praten over muziek en popcultuur en hij vertelde dat wat mensen nu écht willen, is verrast worden, gewoon omdat het bijna nooit meer gebeurt.” Het beste voorbeeld daarvan? Beyoncés album ‘Lemonade‘ uit 2016.

Queen B “dropte” dat album plots op Tidal, het streamingplatform van haar hubby Jay-Z. Het zorgde ervoor dat de traffic naar het platform gigantisch veel groter werd. Donald Glover had dat ook opgemerkt en hij stelde aan Jon Favreau voor om Baby Yoda de ‘Lemonade’ van Disney+ en The Mandalorian te laten zijn.

Bedankt!

En zo geschiedde. Tijdens de eerste aflevering van de serie was ie er plots. En de kijkers zorgden met hun memes en gifs zélf voor de marketing van The Mandalorian en dus ook voor die van Disney+. Ons stoort het absoluut niet, want wij kunnen nog steeds geen abonnement nemen op Disney+.

Mochten de fans van de Star Wars-reeks dus niet zo open geweest zijn over hun favoriete personage, dan hadden wij het nooit kunnen leren kennen.

Baby Yoda
Giphy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…