Beyoncé brengt een visueel album uit op Disney+, gebaseerd op ‘The Lion King’

Beyoncé heeft tijdens de coronacrisis niet stil gezeten. Integendeel. Ze heeft de voorbije maanden gewerkt aan een visueel album, waarvoor ze haar inspiratie haalde bij The Lion King. Het album krijgt de naam ‘Black is King’, en verschijnt op 31 juli op Disney+.

Alsof het nog niet genoeg was dat Beyoncé de stem van leeuwin Nala insprak voor de live action-versie van The Lion King, een nummer voor de film schreef, een album én een documentaire uitbracht, komt de wereldberoemde zangeres nu met een visueel album, dat gebaseerd is op The Lion King.

‘Black is King’ verschijnt op 31 juli (rond de eerste verjaardag van The Lion King) op Disney+, het streamingplatform van Disney. In België is dat nog niet beschikbaar, en zullen we dus nog tot midden september moeten wachten voor we het visueel album van Beyoncé zullen kunnen bewonderen.

“Je kan geen kroon dragen als je hoofd naar beneden hangt.”

Het album is een eerbetoon aan “black excellence” en in de teaser die Disney deelde, vertelt Beyoncé het verhaal van een jonge toekomstige koning. “Een tocht is een geschenk”, klinkt het. “De voorvaderen hebben je nooit verlaten.”

We horen ook andere stemmen, die onder andere zeggen: “Je kan geen kroon dragen als je hoofd naar beneden hangt.” Het laatste dat gezegd wordt in de trailer van ‘Black is King’, is het veelzeggende “jij bent de koning”.

Black Lives Matter

Dat het visuele album naar Disney+ trekt, is tegelijk een opvallende en een heel slimme en goeie zet. Disney maakt duidelijk welke kant het kiest in tijden van protesten tegen extreem politiegeweld tegenover zwarten, racisme.

‘Black is King’ gaat op 31 juli in première op Disney+. In België moeten we nog wachten tot 15 september, want dan pas is het streamingplatform hier beschikbaar.

Meer
Lees meer...