Beyoncé lanceert nieuw album ‘The Lion King: The Gift’ en dochter Blue Ivy zingt mee

Beyoncé vertolkt niet enkel één van de hoofdrollen in de nieuwe live-actionremake van The Lion King. Ze heeft ook een volledig album gewijd aan de film. En dat is nu uit. Naast bijdrages van onder andere Kendrick Lamar, Donald Glovers alter ego Childish Gambino en manlief Jay-Z, zingt ook de kleine Blue Ivy mee op het nieuwe album.

The Lion King is natuurlijk een godsgeschenk, maar Beyoncé heeft er nog een extra cadeautje tegenaan gegooid. Dat heet toepasselijk ‘The Lion King: The Gift’ en is een volledig nieuw album van Queen B en een hele waslijst aan featuring artists.

SPIRIT

Beyoncé bracht het nummer SPIRIT, dat ook in de film The Lion King te horen is, eerder al uit. Dat nummer staat uiteraard ook op het gloednieuwe album van Queen B. Bovendien bracht Beyoncé naast de gewone clip van SPIRIT nog een nieuwe videoclip uit voor het nummer.

Het is de extended cut waarin ook het nummer BIGGER te horen is. Het resultaat is een prachtige video van meer dan acht minuten lang, met beelden uit de film, afgewisseld met beelden van Beyoncé en haar dansers.

The Lion King: The Gift

Zoals beloofd bracht Beyoncé vandaag haar nieuwe album uit. Op dat nieuwe album staan maar liefst 27 nummers. Tussen die nummers staan verschillende fragmenten uit de film, ingesproken door onder andere James Earl Jones, die in de twee films van The Lion King de stem van Mufasa verzorgde.

Blue Ivy
YouTube

Maar er zijn ook heel wat nieuwe nummers te vinden op het album van Beyoncé. Uiteraard staan SPIRIT en BIGGER op het album. Maar ook heel wat samenwerkingen van Beyoncé met andere artiesten. Zo is er het nummer NILE met Kendrick Lamar en zijn Childish Gambino en Jay-Z te horen op het nummer MOOD 4 EVA. Maar de opvallendste featuring artist is waarschijnlijk de kleine Blue Ivy, de dochter van Beyoncé. Zij is te horen op het nummer BROWN SKIN GIRL.

Beluister hier het volledige album The Lion King: The Gift:

Lees hier onze review van The Lion King.

Meer
Lees meer...