Beyoncé releaset nieuwe documentaire over opnamesessies ‘The Lion King’

Goed nieuws voor fans van Beyoncé en The Lion King! De Amerikaanse televisiezender ABC zendt een documentaire van een uur uit over het productieproces van haar album ‘The Gift’, dat deel uitmaakt van de soundtrack van de live-actionfilm The Lion King.

In Beyoncé Presents: Making the Gift worden kijkers achter de schermen meegenomen in de studio van Beyoncé en krijgen ze opnamesessies van verschillende tracks te zien. Dat meldt het entertainmenttijdschrift Variety. In deze special zien we gastartiesten, zoals Kendrick Lamar, Pharrell Williams, Jay-Z en een groot aantal Afrikaanse muzikanten.

(Biopics vol historische foutjes: een nieuwe heropleving van de rockmuziek?)

De trailer van Beyoncé Presents: Making the Gift:

https://www.instagram.com/p/B2cj9Eln22m/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

In top 10 meest succesvolle films

De live-action-Disneyfilm The Lion King werd een groot succes en bracht wereldwijd omgerekend zo’n 1,5 miljard euro op in de eerste acht weken na de release. Daarmee behoort de remake van The Lion King tot de top 10 van meest succesvolle films ooit.

Soundtrack

In The Lion King 2019 zijn alle songs de originele film te horen, weliswaar in bewerkte versie. Daarvoor werkte componist Hans Zimmer samen met tekstenschrijver Tim Rice, Pharrell Williams en Elton John – diens laatste wapenfeit op vlak van film voor hij op pensioen gaat. Bovendien horen we in deze live-actionversie twee nieuwe tracks: Spirit met Beyoncé aan de micro, de hoofdsingle van de soundtrack en Never Too Late, een song van John en Rice die tijdens de aftiteling afspeelt.

Eerbetoon aan vader van Zimmer

Toen Hans Zimmer in 1994 benaderd was om muziek te voorzien voor The Lion King, vond hij het een beetje een kinderachtige opdracht. Wanneer hij echter besefte dat het ging om een zoon die zijn vader verliest, nam hij het Disney-project een pak serieuzer.

“Ik was zes jaar oud toen mijn vader overleed”, vertelt Zimmer aan filmrecensent Marc Fennell. “Het is een gebeurtenis die ik eigenlijk had weggestopt, maar door deze film kwamen de emoties tijdens het componeren weer terug. Ik beschouw deze muziek dan ook als een requiem voor mijn vader die ik amper heb gekend.”

“De jonge Simba overkomt in The Lion King hetzelfde, als zijn vader plotseling overlijdt in een zeer dramatische en traumatische scène. Voor mij was toen de belangrijkste vraag: hoe vertaal je zo’n gebeurtenis in muziek voor een film die vooral op kinderen is gericht?”

Zimmer gaf eerder ook al toe dat hij de opdracht aannam voor zijn dochter, die destijds acht jaar was.

Meer
Lees meer...