‘Hamilton’: film van populaire musical krijgt eerste trailer

Disney heeft een eerste trailer gelost van Hamilton. Dat is de verfilming van de gelijknamige razend populaire musical van Lin-Manuel Miranda over de Amerikaanse Founding Father Alexander Hamilton. De film verschijnt op 3 juli op Disney+.

De musical Hamilton is bij ons niet zo bekend bij het brede publiek. In de Verenigde Staten daarentegen is het een heus fenomeen. Sinds de eerste opvoering in 2015 brak Hamilton record na record en is iedere voorstelling meteen uitverkocht. Ondertussen sleepte hij een recordaantal van 16 Tony Award-nominaties in de wacht om er uiteindelijk 11 te winnen. In 2016 kreeg Hamilton zelfs een Pulitzer Prijs voor beste drama.

Wat Hamilton zo uniek maakt, is dat het veel zaken anders aanpakt dan Broadway gewoon is. Zo wordt er niet alleen gezongen in de film, maar vooral heel veel gerapt. Daarnaast koos bedenker Lin-Manuel Miranda bewust voor een gekleurde cast, zelfs al zijn alle personen waarop het verhaal gebaseerd is wit.

Disney+

Voor wie de musical nog niet live kon zien, kwam Disney begin dit jaar met goed nieuws. Het kocht namelijk de rechten van Hamilton voor naar schatting 75 miljoen dollar (66,5 miljoen euro). In volle coronacrisis kwam er nog meer nieuws, want Disney had besloten om de film vroeger te lanceren dan oorspronkelijk gepland en uit te brengen op zijn streamingplatform Disney+.

Originele cast

Voor de film van Hamilton filmde een cameracrew maar liefst drie voorstellingen van de musical. Daarnaast zijn er ook nog enkele extra scènes opgenomen zonder publiek uit verschillende camerastandpunten. Op die manier krijg je een cinematografische sfeer.

Uiteraard krijgen je in de film van Hamilton de originele cast te zien zoals onder andere Lin-Manuel Miranda (Alexander Hamilton), Daveed Diggs (Marquis de Lafayette/Thomas Jefferson), Renée Elise Goldsberry ( Angelica Schuyler), Jonathan Groff (King George) en Christopher Jackson (George Washington).

Hamilton verschijnt op vrijdag 3 juli op Disney+. In België zal je wel nog iets langer moeten wachten omdat Disney+ hier maar gelanceerd wordt in september.

Bekijk de trailer van Hamilton

Meer
Lees meer...