NBA-spelers krijgen waarschijnlijk ‘Black Widow’ te zien nog voor die officieel uit is

De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA gaat normaal op 30 juli verder. Alle wedstrijden zullen gespeeld worden in Disney World, in Florida. Zolang de ploegen in de competitie zitten, logeren de spelers en hun families in de resorts van het park. En daar wil Disney hen graag verwennen. De basketters krijgen toegang tot allerlei Disneyfilms, en de kans is groot dat daar ook films bij horen die nog niet gereleased zijn, zoals Black Widow.

Het is ondertussen al even geweten dat de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA in Disney World zal afgewerkt worden. De wedstrijden zullen plaatsvinden in het Disney ESPN Wide World Sports Complex. Tussen de wedstrijden door brengen de NBA-spelers hun tijd door in de Disney World Resorts.

NBA in Disney World

Op 11 maart werd de competitie van de NBA tijdelijk stilgelegd. Die beslissing kwam er nadat Utah Jazz-speler Rody Gobert besmet bleek met het coronavirus, nadat hij “om te lachen” alle microfoons van journalisten met opzet had aangeraakt. Een andere optie dan de competitie stilleggen, was er toen bijna niet meer.

Na heel wat plannen kwam uiteindelijk een deal met Disney uit de bus. Het huidige NBA-seizoen wordt afgewerkt in Disney World, in Florida. Die competitie zou op 30 juli weer van start gaan. De spelers mogen het park (dat voorlopig nog gesloten is) niet verlaten, en worden ondergebracht in de resorts in het park. In een latere fase mogen familieleden wel afkomen naar daar.

De teams worden op voorhand verdeeld naar hun plaats in de ranking. Wie hoog gerangschikt is, wordt bijvoorbeeld ondergebracht in de Gran Destino Tower in Coronado Springs. Andere ploegen logeren dan in andere hotels, en verhuizen mochten ze toch in de latere fase van de play-offs belanden.

Extern entertainment

Disney zou z’n naam niet verdienen, mocht het bedrijf er niet alles aan doen om het verblijf van de basketters zo aangenaam mogelijk te maken. Volgens reporter Keith Smith zou dat willen zeggen dat er outside entertainment in het resort kan worden binnengebracht. Concreet betekent dat bands, dj’s en comedians.

Daarnaast maakt Disney ook films beschikbaar voor de spelers en hun families. Het is “waarschijnlijk” dat het ook om films zal gaan, die nog niet gereleased zijn, zoals Black Widow, de volgende Marvel-film in het lijstje.

De live action-versie van Mulan staat – na serieus wat uitstel door de coronacrisis – gepland om te verschijnen op 24 juli. Het kan zijn dat die datum nog eens uitgesteld wordt, afhankelijk van de heropening van de bioscopen.

Meer
Lees meer...