Left Right
scrollTop top

Dochter George Floyd is aandeelhouder van Disney, dankzij Barbra Streisand


Barbra Streisand Gianna Floyd Disney Aandelen
© Instagram/@giannapinkfloyd_ + EPA

Gianna Floyd, de zesjarige dochter van George Floyd, is een aandeelhouder van Disney. Dat heeft het meisje aan Barbra Streisand te danken. De zangeres schonk Gianna namelijk haar eigen aandelen van het bedrijf.

De hele wereld is massaal begaan met het lot van George Floyd. De 46-jarige zwarte Amerikaan stierf drie weken geleden tijdens een extreem hardhandige arrestatie. Z’n dood zorgde voor wereldwijde protesten tegen politiegeweld, racisme en discriminatie.

Disney-aandelen

Ook heel wat bekende mensen doneerden hun gezichten en hun geld aan de strijd tegen racisme. Maar daarnaast zorgen ze ook voor de nabestaanden van George Floyd. Zo kreeg z’n zesjarig dochtertje Gianna de Disney-aandelen van zangeres Barbra Streisand.

Om hoeveel aandelen het precies gaat, is niet geweten. Wel is bekend dat Disney-aandelen heel lucratief zijn. Wie tien jaar geleden 1.000 dollar (een kleine 900 euro) in Disney investeerde, zou daar nu maar liefst 4.600 dollar (iets meer dan 4.000 euro) voor terugkrijgen.

“Dankjewel, Barbra Streisand!”

Het meisje deelde het nieuws zelf (of samen met haar moeder) met de wereld. Op Instagram postte ze namelijk een reeks foto’s waarop de officiële documenten te zien zijn. Streisand schonk het meisje ook twee van haar albums, ‘My Name is Barbra’ (uit 1965) and ‘Color Me Barbra’ (uit 1966).

“Dankjewel, Barbra Streisand, voor het pakje. Ik ben nu een aandeelhouder van Disney dankzij jou”, schreef Gianna onder de foto’s.

Kanye West

View this post on Instagram

❤️❤️

A post shared by GIGI FLOYD (@giannapinkfloyd_) on

Barbra Streisand is niet de eerste beroemdheid die Gianna Floyd financieel wil ondersteunen sinds de dood van haar vader. Ook Kanye West haalde al z’n portefeuille boven.

De wederhelft van Kim Kardashian richtte eerder deze maand een studiefonds op voor het meisje, waardoor ze zonder zorgen naar school kan gaan in de toekomst.

Andere goede doelen

West doneerde ook al twee miljoen dollar (bijna 1,8 miljoen euro) aan verschillende goede doelen die te maken hebben met de dood van George Floyd, maar ook met andere zwarte slachtoffers van racisme en politiegeweld.

Ahmaud Arbery was aan het joggen toen hij neergeschoten werd door blanke Amerikanen. Breanna Taylor overleed in haar eigen huis, nadat ze neergeschoten was door de politie. De advocatenkosten van die families zal Kanye West ook voor z’n rekening nemen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…