Kim Kardashian onder vuur over gefotoshopt lichaam vijfjarig dochtertje

Kardashians en Photoshop, het zijn twee begrippen die je bijna niet los van elkaar kan zien. Maar deze keer ligt opper-Kardashian Kim onder vuur omdat ze haar dochtertje North aan een vleugje Photoshop heeft onderworpen.

Onze foto’s een beetje bijwerken voor Instagram, dat doen we natuurlijk allemaal. Maar je kan ook te ver gaan. Dat de Kardashians graag ook een beetje aan hun lichaam sleutelen in Photoshop, da’s niet nieuw. Maar nu is Kim Kardashian volgens velen te ver gegaan.

Bewerkte foto

Kim deelde op Instagram een foto met haar kinderen North en Saint. De foto werd gemaakt door een fotograaf, waardoor hij ook in onbewerkte versie bestond. Wanneer je de twee foto’s naast elkaar zet, wordt snel duidelijk dat de foto op het Instagramprofiel van Kim Kardashian flink bewerkt is.

Zo zie je meteen dat de kleuren helemaal anders zijn. En da’s geen probleem. Kim houdt meer van zachtere kleuren op haar Instagram dus gebruikte ze een filter om de felle kleuren uit de foto te halen, maar er is nog iets aan de hand.

North West

https://twitter.com/lou94s/status/1268264915472715778

Op de bewerkte foto is namelijk te zien dat het lichaam van Kim werd aangepast, wat wel vaker het geval is, maar deze keer werd ook dat van haar oudste dochtertje North onder handen genomen. North West, die op de foto voor alle duidelijkheid nog maar 5 jaar oud is, werd voor de foto een beetje slanker gemaakt.

Veel mensen pakken Kim daar nu hard over aan. Want op die manier forceert ze de schoonheidsidealen van onze samenleving al op een kind van amper 5 jaar oud. Maar eigenlijk blijkt er hier iets anders aan de hand te zijn.

Bewerkt door fans

Al snel werd duidelijk dat het hier gaat om een oudere foto, waarvoor Kim eerder al onder vuur lag. Maar de foto werd nu dus opnieuw opgepikt op Twitter, waardoor hij opnieuw onder de aandacht kwam. Toen de foto voor de eerste keer verscheen, legden bronnen uit de omgeving van Kim Kardashian al uit wat er precies aan de hand was.

De foto zou bewerkt zijn door een fan en Kim zou het origineel nooit in handen hebben gehad. Daardoor heeft zij dus ook niets bijgewerkt aan de foto of aan het lichaam van haar dochtertje. Het is dus de fan die de foto bijwerkte en die versie kwam zo bij Kim terecht.

Meer
Lees meer...