Left Right
scrollTop top

Kanye wordt door Forbes eindelijk miljardair genoemd, maar stuurt meteen een boos berichtje


Kanye West
© Kanye West – Bron: Isopix

Kanye West is een miljardair. Door zijn muziekcarrière en zijn stapjes in de modewereld, wist de rapper al snel zijn fortuin bij elkaar te verdienen. En daar wil hij graag erkenning voor. Heel graag, zelfs. Dat wordt duidelijk uit de berichten die hij stuurde naar Forbes.

Dat Kanye West nooit de prijs voor ‘Meest Bescheiden Celebrity’ in ontvangst zal nemen, dat moeten we niemand nog vertellen. Maar zijn laatste wapenfeit is wel heel opmerkelijk.

Forbes

Het Amerikaanse zakenmedium Forbes is de standaard wat betreft de vermogens van de groten der aarde. Elk jaar publiceert het magazine verschillende rankings met de rijkste mensen binnen een bepaalde groep. Zo is er de lijst met de rijkste Amerikanen (de Forbes 400), de lijst met de rijkste celebrity’s, de lijst met de welvarendste bedrijven en de lijst met alle miljardairs ter wereld.

En het is over die laatste lijst dat Kanye West zich druk is beginnen maken. Vorig jaar stond Kanye nog op de cover van Forbes. In het interview in dat nummer werd Kanye echter geen miljardair genoemd. Forbes had onvoldoende bewijs dat de rapper echt een miljardair was, dus kozen ze ervoor om hem niet zo te bestempelen. Maar daar kon Kanye dus niet mee lachen.

“Respectloos”

Kanye West
Isopix

Op een panel zei Kanye later over het artikel dat hij de journalisten een betaalbewijs van 890 miljoen dollar onder de neus had geduwd, maar dat ze hem dus toch geen miljardair wilden noemen. Maar het bleef niet bij de boodschap op het panel.

Kanye stuurde ook nog persoonlijk een berichtje. Daarbij liet hij weten dat het ging over een “respectloos artikel” en dat de journalisten van Forbes hem “opzettelijk afsnauwen”. Kanye is dus duidelijk geen al te dikke vriendjes met Forbes en dat is recent nog eens duidelijk geworden.

Niet in de lijst

Eerder deze maand bracht Forbes z’n jaarlijkse lijst met miljardairs uit. En daarin was Kanye niet opgenomen. Omdat er nog steeds geen duidelijke documentatie is over zijn vermogen. Zijn schoonzusje Kylie Jenner stond wel op de lijst. Zij bouwde met haar make-upmerk Kylie Cosmetics een imperium uit en werd zo zelfs de jongste “selfmade” miljardair.

Dus ging Kanye opnieuw aan het sms’en. “Je weet waar je mee bezig bent, zo klonk het deze keer. Je speelt met m’n voeten en ik ga mij er niet meer bij neerleggen.” Hij ging nog een stapje verder: “Forbes maakt deel uit van een groep media die mij probeert te onderdrukken door m’n ras.”

“Blijkbaar kan niemand bij Forbes rekenen”

Vervolgens kreeg Forbes nieuwe cijfers voorgeschoteld door Kanye en deze keer leken ze geloofwaardig. Kanye sprokkelde de afgelopen jaren een fortuin bij elkaar met zijn kleding- en schoenenlijn Yeezy. Volgens Kanye zelf heeft hij een fortuin van meer dan 3,3 miljard dollar (3,05 miljard euro). Forbes houdt het volgens hun schattingen op 1,4 miljard dollar (1,29 miljard euro). Dat bedrag ligt lager omdat Yeezy nog steeds onderdeel uitmaakt van Adidas, die de producten produceert en verspreidt. Daardoor mag volgens Forbes niet de volledige marktwaarde aan Kanye toegeschreven worden. Tenzij Kanye nog ergens 2 miljard in een sok onze z’n matras verstopt heeft, lijkt de rapper dus te overdrijven over zijn vermogen.

Maar Kanye zelf blijft volhouden dat hij wel degelijk een vermogen van 3,3 miljard heeft. Dus liet hij z’n ongenoegen nog een laatste keer blijken in een berichtje en deze keer waren alle regels van de beleefdheid verdwenen. “Het is geen miljard”, zo liet de rapper weten. “Het is 3,3 miljard want blijkbaar kan niemand bij Forbes rekenen.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443