Left Right
scrollTop top

Kanye West is een verborgen kunstenaar: z’n schoolkunst is zelfs meer dan 10.000 euro waard!


Kanye West + Kim Kardashian
© EPA

Kanye West is van alle markten thuis. Naast zijn bekendste beroep als rapper, is hij ook nog producer, songwriter, ondernemer en mode-ontwerper. En nu kan hij ook nog kunstenaar op z’n cv zetten. Want wat velen waarschijnlijk niet wisten, is dat de rapper naast zijn muzikale aanleg ook enorm artistiek is.

Onze kunstwerken uit de middelbare school zullen ongetwijfeld nul euro waard zijn en meteen in de vuilnisbak belanden. Maar in het geval van Kanye “Ye” West leveren zijn kunstprojecten aardig wat geld op. Zelfs tot tienduizenden euro’s. Wij zijn alvast enorm verbluft over z’n verbazingwekkend kunsttalent!

Antiques Roadshow

In een recente aflevering van Antiques Roadshow, de Amerikaanse versie van Rijker dan je denkt?, werd een deel van de indrukwekkende portfolio van Ye beoordeeld. Maar het was niet de rapper zelf die zijn kunstprojecten verkocht. De kunstwerken werden meegenomen door een man die getrouwd is met Kanye’s neef. Hij vertelde de schatter, Laura Woolley, dat z’n man de kunst ongeveer een jaar nadat Kanye’s moeder Donda West overleed, had gekregen.

De expert vertelde dat de deelnemer een grote aantal stukken had meegenomen. Al deze werken werden gemaakt terwijl de rapper naar de Polaris High School in Oak Lawn, Illinois ging. Maar door de beperkte tijdsnood selecteerde ze vijf uiteenlopende stukken die het kunsttalent van West aantoonden. De indrukwekkende kunstwerken werden onder andere met grafiet, plakkaatverf en aan de hand van een krasplaattechniek gemaakt.

Kunsttalent

De collectie van West bevatte ook een flyer die z’n eerste kunsttentoonstelling in 1995 promootte. Toen was de rapper nog maar 17 jaar. Op de flyer stond heel wat interessante info te lezen: “Kanye Omari West, een 17-jarige kunstenaar uit Atlanta, begon zijn kunststudie op 4-jarige leeftijd aan de Hyde Park Art Academy. Sinds die tijd studeerde hij kunst aan het Art Institute of Chicago, Chicago State University, Nanjing University of the People’s Republic of China en Polaris School for Individual Education. Deze herfst zal Kanye beginnen met zijn studie voor de Bachelor of Fine Arts aan de American Academy of Art in Chicago en zal hij ook een carrière als muziekproducent blijven nastreven. Petje af voor Kanye West, afgestudeerd en een extraordinaire kunstenaar.”

De flyer vermeldde ook de prijzen voor de werken, die toen van 12 tot 30 dollar varieerden. “Om vroege stukken als deze te hebben van iemand die echt een belangrijke culturele figuur van onze tijd is, vind ik werkelijk fantastisch”, vertelde expert Laura Woolley in de video. Uiteindelijk schatte ze het grootste stuk op 6.000 tot 8.000 dollar. De andere kleinere werken kregen een geschatte waarde tussen de 2.000 tot 7.000 per stuk. In totaal voor de vijf werken zouden de stukken 16.000 tot 23.000 dollar (zo’n 14 tot 21 duizend euro) kunnen kosten bij een veiling.

Bekijk hier de fantastische werken van Kanye West:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…