‘Black Widow’ krijgt vroegere release in UK (en waarschijnlijk ook in België!)

Door de uitbraak van het nieuwe coronavirus moest Marvel de release van Black Widow uitstellen. De prent met Scarlett Johansson in de hoofdrol zou in plaats van in mei, in première gaan op 6 november. Maar nu blijkt dat die première in het Verenigd Koninkrijk al een week vroeger valt, op 28 oktober! En ook Belgische bioscopen kondigen Black Widow op die datum aan.

Heel wat fans van de Russische badass Natasha Romanoff keken al reikhalzend uit naar de release van haar eigen film, Black Widow. Het coronavirus gooide echter roet in het eten, en zorgde ervoor dat de Marvel-fans nog wat langer zouden moeten wachten om hun favoriete heldin opnieuw aan het werk te zien.

Release uitgesteld

De release van Black Widow stond in België oorspronkelijk gepland op 28 april. Maar door de uitbraak van het coronavirus wereldwijd, sloot de ene na de andere bioscoop z’n deuren. Het kwam dus niet helemaal als een verrassing toen Disney (de “grote chef” van Marvel) de première van Black Widow uitstelde.

Die nieuwe datum werd 6 november, tenminste in de Verenigde Staten. Dat laatste is belangrijk, want films worden in verschillende landen vaak op andere dagen gereleased. In België is het bijvoorbeeld de gewoonte om premières op woensdag te laten doorgaan, terwijl de Amerikanen dat liever op vrijdag doen.

Ook een week vroeger?

En nu ziet het ernaar uit dat we in België opnieuw een week minder lang zullen moeten wachten op de release van Black Widow dan in de Verenigde Staten. Het is namelijk bekendgeraakt dat de prent met Scarlett Johansson in de hoofdrol al op 28 oktober in première gaat in het Verenigd Koninkrijk.

En ook Belgische bioscopen noemen die datum als première van Black Widow. Marvel zelf heeft dat nieuws nog niet officieel bevestigd, dus het wordt nog even afwachten voor we helemaal zeker zullen zijn.

Meer
Lees meer...