Left Right
scrollTop top

‘Mulan’ en ‘Tenet’ zullen waarschijnlijk toch niet in juli gereleased worden


Mulan Tenet Release Juli
© Disney + Warner Bros.

Het ziet ernaar uit dat toekomstige kaskrakers Tenet en Mulan dan toch niet gereleased zullen worden in juli. Het bestuur van Los Angeles heeft namelijk beslist om de coronamaatregelen te verlengen tot eind juli. En het is voor Warner Bros. en Disney helemaal niet logisch om een zulke dure films te releasen als het niet zeker is dat er veel volk naar zal gaan kijken.

Disney-CEO Bob Chapek verkondigde eerder nog dat de live action-versie van Mulan sowieso op 24 juli in de bioscoop zou verschijnen. Maar het lijkt er nu toch op dat die releasedatum nog wat zal opschuiven. Ook Christopher Nolans nieuwste prent Tenet zal waarschijnlijk niet zoals gepland op 17 juli in première gaan.

Lockdown tot eind juli

Zowel Warner Bros. (die Tenet maakt) als Disney (die de nieuwe versie van Mulan maakt) hebben nog geen officiële nieuwe releasedatum bekendgemaakt. Maar het ziet ernaar uit dat ze dat binnenkort wel zullen moeten doen.

Het bestuur van Los Angeles County heeft namelijk beslist om de veiligheidsmaatregelen rond het nieuwe coronavirus te verlengen, zolang er geen dramatische veranderingen gebeuren, of een vaccin tegen het virus gevonden wordt. De lockdown in L.A. zou dan verlengd worden tot eind juli.

Zowel Tenet als Mulan zijn enorm dure films geweest om te maken. Een release zonder bioscopen in Los Angeles, zou willen zeggen dat de films veel minder volk naar de cinema zullen lokken dan gepland. Het zou dus helemaal niet logisch zijn voor Warner Bros. en Disney om de mogelijke kaskrakers dan te releasen.

Release Tenet uitstellen?

Over Tenet zou sowieso binnenkort nieuws komen. Als de bioscopen tegen dan hun deuren mogen openen, wil dat namelijk niet meteen zeggen dat de film het nieuwe “cinemaseizoen” ook echt zal openen. Warner Bros. moet ervoor ook genoeg tijd hebben om de prent te promoten.

Het zou kunnen dat Tenet de releasedatum van Wonder Woman 1984 overneemt, en dus op 14 augustus zal verschijnen. Die film zou dan kunnen uitgesteld worden tot 18 december, waarop normaal Dune zou verschijnen. Die prent zou dan moeten doorgeschoven worden naar 2021.

Moeilijke puzzel

Voor Mulan ligt het moeilijker, want Disney was oorspronkelijk van plan om die film in maart te releasen. Twee keer een release uitstellen, en zeker van zo’n langverwachte prent, zal bij fans waarschijnlijk niet goed ontvangen worden.

De eerstvolgende film die Disney normaal gezien releaset, is The One and Only Ivan. Het zou dus logisch zijn om ook Mulan die datum te laten “inpikken” en die film onmiddellijk op Disney+ te laten verschijnen, ware het niet dat The One and Only Ivan gepland staat op … 14 augustus.

Het wordt dus nog afwachten tot de verschillende studio’s met meer informatie naar buiten komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452