Left Right
scrollTop top

Disney krijgt eerste zwarte prins


Secret Society of Second-Born Royals
© Disney

Disney krijgt voor de eerste keer een zwarte prins. Dat heeft de acteur zelf laten weten. Het gaat om de prins in de live-action film Secret Society of Second-Born Royals. Die rol zal gespeeld worden door Niles Fitch, die je misschien kan kennen van This Is Us.

Waar Disney lang werd bekritiseerd omdat alle prinsen en prinsessen blank waren, probeert the mouse house daar nu iets aan te doen. Nadat ze al kozen voor een zwarte Ariël in de live-action remake van The Little Mermaid, komt er nu ook een eerste zwarte prins.

Secret Society of Second-Born Royals

De primeur van de eerste zwarte Disneyprins komt er in de live-action film (die voor deze keer geen remake is) Secret Society of Second-Born Royals. Deze film werd gelukkig al opgenomen voor de wereldwijde coronacrisis en zal daardoor deze zomer verschijnen op Disney+. Wanneer wij er dus ook naar zullen kunnen kijken.

De film vertelt het verhaal van Sam, een rebelse prinses die de tweede (Second-Born Royals, you see) is in lijn voor de troon in het koninkrijk Illyria. Maar ze heeft zelf totaal geen interesse in de troon. Op een dag ontdekt ze dat ze superkrachten heeft en deel uitmaakt van een geheime vereniging (Secret Society) samen met andere tweederangs troonopvolgers, die allemaal over superkrachten beschikken. De film volgt Sam en de andere troonopvogers (waaronder de eerste zwarte prins, Tuma) tijdens hun training om uiteindelijk samen de wereld te kunnen redden.

Niles Fitch

Niles Fitch This Is Us
Niles Fitch in ‘This Is Us’ – Bron: NBC

De allereerste zwarte Disneyprins zal dus geen deel uitmaken van een typische sprookjesfilm met een prinses die gered wordt door een knappe prins. Maar ook dat is iets waar Disney de laatste jaren iets aan probeert te doen.

Niles Fitch krijgt de eer om de allereerste zwarte prins te spelen en daar is hij uiteraard heel blij over. Je kan de jonge Amerikaanse acteur al kennen van zijn rol in de gelauwerde reeks This Is Us. Daarin speelt hij de tienerversie van Randall.

En wat dan met prins Naveen?

Prins Naveen
Disney

We horen sommigen onder jullie al morren “en wat dan met prins Naveen uit The Princess And The Frog?”. Wel, volgens Disney was prins Naveen niet echt zwart, maar “raciaal ambigu”. Tiana was wel zwart, maar Naveen was een stuk “blanker” dan Tiana. De stem van de prins werd ingesproken door een acteur met Braziliaanse roots, maar over de afkomst van prins Naveen werd niet veel gelost.

Daarover kreeg Disney heel wat kritiek, aangezien het verhaal van The Princes Of The Frog zo toch weer stereotiepen bevestigde. De zwarte Tiana moest hard werken om er te geraken in het leven, terwijl de (half-)blanke prins Naveen het allemaal voor elkaar had.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…