Left Right
scrollTop top

‘Dunkirk’-regisseur Christopher Nolan heeft bij Harry Styles hetzelfde gevoel als destijds bij Heath Ledger


‘Dunkirk’-regisseur Christopher Nolan heeft bij Harry Styles hetzelfde gevoel als destijds bij Heath Ledger

De oorlogsfilm Dunkirk speelt vanaf vandaag in de zalen en de recensies zijn op zijn zachtst gezegd laaiend enthousiast. De “Film van het jaar”-kreten vliegen ons om de oren. Wij moeten ‘m nog zien en vertellen jullie zondag wat we ervan vonden. De opvallendste naam in de cast is ongetwijfeld Harry Styles, ex-One Direction, die zijn debuut maakt als acteur. En regisseur Christopher Nolan zegt dat hij zo zijn redenen had om Harry te casten.

Christopher Nolan heeft voor zijn nieuwe film sowieso een lijstje knappe namen bij elkaar gekregen, waaronder ook oude getrouwen voor Nolan zoals Tom Hardy en Cillian Murphy, maar ook Mark Rylance die een Oscar won voor zijn bijrol in de Spielberg-film Bridge Of Spies.En daar kwam dus nog Harry Styles bij, die bovendien zijn debuut maakte als acteur.

In een interview met AP zegt de regisseur zich er alvast niet heel erg bewust van te zijn geweest hoe bekend Styles precies was toen hij hem castte. “Mijn dochter had wel over hem verteld. Mijn kinderen praten sowieso over hem, maar ik was me er niet bewust van hoe bekend hij precies was. (…) Ze was enthousiaster dan ze ooit geweest was over mijn werk, enkel en alleen omdat ik met Harry ging samenwerken.”

Acteerdebuut

Het voormalige lid van One Direction dat nu hoge toppen scheert met zijn muzikale solodebuut en in maart volgend jaar een Sportpaleis zal laten vollopen krijgt opvallend veel lof toegeworpen voor zijn prestatie. Nolan zegt zelf dat hij bij de casting van Heath Ledger als The Joker in The Dark Knight – een rol waarvoor Ledger terecht postuum een Oscar kreeg – hetzelfde gevoel had als bij de casting van Harry Styles in Dunkirk nu.

“Toen gingen er ook veel wenkbrauwen de lucht in, kreeg ik ook veel commentaar op mijn beslissing. Ik vertrouw op mijn instincten en ben er zeker van dat Harry de perfecte keuze was voor deze rol.”

Harry zelf scheerde zijn haar af voor de rol en vertelde zelf over de audities dat hij niet eens wist voor welke rol hij precies auditie deed. “We rouleerden min of meer. Iedereen deed in eerste instantie auditie voor alle rollen.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  116.351.396
 • Aantal
  doden
  2.585.919
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  785.809
 • Aantal
  doden
  22.240