Disney verkoopt unieke mondmaskers voor het goede doel: ‘Frozen’, ‘Toy Story’, ‘Avengers’ en meer

De hele wereld is in de ban van het nieuwe coronavirus en de gulle gevers, die het zorgpersoneel aan beschermingsmateriaal helpen. En ook Disney helpt daaraan mee. Walt Disney Studios gaat namelijk speciale Disney-mondmaskers maken. Een miljoen van die maskers zullen uitgedeeld worden aan mensen uit achtergestelde gemeenschappen. Daarnaast worden de maskers ook verkocht, en die opbrengst gaat integraal naar het goede doel!

Geleidelijk aan begint de impact van het coronavirus in België af te nemen. Maar dat wil niet zeggen dat de strijd tegen het virus daarom gaan liggen is. Integendeel. Over de hele wereld blijft geld een groot probleem om bijvoorbeeld personeel in de gezondheidszorg van de juiste bescherming te voorzien.

Goede doelen

Mondmaskers blijven broodnodig, en vaak moeilijk te bemachtigen. En daar wil Disney een handje bij helpen. De wereldberoemde en gigantische filmstudio gaat unieke Disney-mondmaskers maken voor het goede doel. En dat wordt op twee manieren geïnterpreteerd.

Ten eerste doneert Disney een miljoen niet-medische maskers aan mensen uit achtergestelde gemeenschappen via de organisatie MedShare. Daarnaast gaat ook al het geld dat de unieke maskers opbrengen integraal naar de organisatie.

Zes pakketten van vier mondmaskers

De mondmaskers worden (voorlopig alleen in de Verenigde Staten) verkocht in zes pakketten van vier stuks. Die kunnen fans nu al bestellen, maar zullen pas vanaf midden juli geleverd kunnen worden. Deze pakketten biedt Disney aan:

Disney

Disney Mondmasker
Disney

Mickey & Minnie

Disney Mondmasker
Disney

Disney Princess

Disney Mondmasker
Disney

PIXAR

Disney Mondmasker
Disney

Star Wars

Disney Mondmasker
Disney

Marvel

Disney Mondmasker
Disney

Voorlopig zijn de mondmaskers dus alleen in de Verenigde Staten te bestellen. Maar wie weet kunnen we binnenkort in Europa ook een fashion statement maken op het openbaar vervoer. 😉

Meer
Lees meer...