Left Right
scrollTop top

Fans kunnen binnenkort mondmaskers van hun favoriete idool dragen


mondmaskers van muzieksterren beschikbaar
© ISOPIX

Door het coronavirus zijn veel concerten en festivals afgelast. Dat betekent ook minder inkomen voor de artiesten. Daarom verkopen de grote muzieksterren nu hun eigen mondmaskers. De opbrengst gaat naar een organisatie die muzikanten steunt die het moeilijk hebben.

De mondmaskers worden gelanceerd onder de noemer ‘We’ve Got You Covered‘ en zijn beschikbaar op Bravado, de merchandise-afdeling van Universal. Fans kunnen maskers bestellen van grote namen zoals Billie Eilish, The Weeknd, Justin Bieber en Ariana Grande.

MusiCare

De maskers kan je wassen, daardoor zijn ze herbruikbaar. Voor 15 dollar (iets minder dan 14 euro) zijn ze online te koop. De opbrengst van de producten gaat naar MusiCare, een organisatie die zich inzet voor muzikanten tijdens de coronacrisis.

Mat Vlasic, CEO van Bravado
(bron: ISOPIX)

“Ik ben dankbaar voor deze samenwerking met muzikanten die gepassioneerd en gedreven zijn om te helpen waar ze kunnen in deze ongewone tijden”, zegt Mat Vlasic, CEO van Bravado. Bovendien heeft Universal heeft ook al 50.000 mondkapjes gedoneerd aan voedselbanken en daklozenopvang.

Op het mondmasker van Ariana Grande is er een traan te zien. Verwijzend naar haar No Tears Left to Cry-merchandising. Billy Eilish verscheen op de Grammy’s nog met een mondmasker van Gucci. Op haar zelf ontworpen mondmasker vinden haar fans, in het neongroen, het Blohsh-logo terug. Blohsh is simpelweg haar artiestennaam heel snel uitgesproken en stelt een persoon zonder karaktereigenschappen voor. Hierdoor kan haar merchandise door zowel mannen als vrouwen gedragen worden.

Overuren voor mode-industrie

De mode-industrie is druk bezig het maken van gezichtsmaskers. Onder andere de ontwerpers Michael Costello, Christian Siriano en Brandon Maxwell produceren niet-medische mondmaskers voor openbare consumptie. Diezelfde ontwerpers hebben ook al verschillende donaties gedaan aan zorgverleners met een tekort aan beschermingsmiddelen.

De Verenigde Staten kreunen zwaar onder het coronavirus. Inmiddels werden al meer dan 986.000 besmettingen vastgesteld. Meer dan 55.400 mensen stierven aan gevolgen van Covid-19. Het epicentrum ligt in New York, waar de lokale overheid een eiland gebruikt om de vele doden te kunnen bergen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308